Buna ziua, in anul 2005 am fost victima unui accident de munca in urma caruia am ramas paralizat de la brau in jos. In anul 2006 am inceput procesul cu firma respectiva, iar de atunci ma tot judec cu ei . Firma incearca sa ma scoata pe mine singurul vinovat, dar din declaratia martorilor de la fata locului, reiese ca nu sunt vinovat, iar I.T.M -ul ia gasit pe ei ca fiind vinovati pt ca nu au asigurat locul de munca. As dori sa stiu daca as mai avea sanse sa obtin ceva despaguri in procesul civil, avand in vedere faptul ca au trecut atatia ani. Va multumesc .
1. De cativa ani CCM la nivel de unitate se inregistreaza la ITM.
2. Dati-mi un motiv legal pentru care se refuza inregistrarea unui CCM incheiat conform normelor legale (faptul ca unul din soti este administrator iar celalalt salariatul lui nu este un motiv).
Pentru calinoiualex.... care mentioneaza in postarea sa: "....... nu inregistreaza nimeni la Directiile judetene de munca CCM in situatia cand el e administrator iar sotia salariat-angajat..."
Profilul dvs. de utilizator - inspector ssm (asa cum singur mentionati si nu am elemente certe care sa ma faca sa ma indoiesc) ar trebui sa va oblige sa militati pentru cunoasterea si respectarea legii, atat de catre angajatorul pentru care lucrati cat si de catre lucratorii angajati in firma. Daca cunoasteti aspecte care sa contravina legii, este corect pentru profesionalismul dvs., sa incercati sa aduceti in spiritul legii pe aceia care nu o respecta.
In speta, aveti chiar obligatia, as spune, sa atrageti atentia angajatorului, ca nu respecta legea si chiar sa informati in scris ITM.
Accident de munca
misu1972
Buna ziua,
sunt responsabil cu ssm la o firma de constructii. In luna februarie a acestui an, am avut in firma un accident de munca care s-a soldat cu ... (vezi toată discuția)