avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie Deportati ....
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie Deportati ....

Buna ziua am o intrebare pentru dumneavoastra in speranta ca ma puteti ajuta, pentru ca pe unde am fost si am intrebat toti au dat din umeri si nu stiau ce sa zica ...
Cazul se afla in felul urmator ... in urma unui proces cu casa de pensii ce a duat 4 ani am avut castig de cauza anul acesta primind decizia de pensionare acum cateva saptamani. In aceasta decizie se acorda o indemnizatie L.189/2000 de 711663 lei si valoarea punctului de pensie de 2652000 notificanduse ca plata se face incepand cu data de 06.10.2004.
Intrebarea mea este care ar fi suma primita din 2004 pana in 2009 si care ar fi pensia lunara la ora actuala ..
Menntionez ca perioada de depoartare este de 1 an si 5 luni.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:49, 10 Februarie 2009
Valoarea punctului de pensie este modificata in fiecare an.
Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, valoarea punctului de pensie reglementat de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, este de 697,5 lei.
1. Nu ati precizat pentru ce v-ati judecat, pentru acordarea indemnizatiei conform Legii nr. 189/2000 (=persecutie etnica) ori pentru pensia din sistemul public.
2. Evident, valoarea punctului de pensie data de dvs. este eronata. Probabil ca acela este cuantumul pensiei.
3. Precizati ce ati castigat in instanta, respectiv ce scrie in dispozitivul hotararii.
4. Calculul indemnizatiei nu are nicio legatura cu calculul pensiei.
Va asteptam cu precizari!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Am sa va sciru hotararea judecatoreasca...:

Stabileste ca recalmanta este beneficiara a drepturilor prevazute de legea 189/200 pentru perioada aprilie 1943-septembrie 1944 care se vor calcula incepand cu data formularii cererii la 06.10.2004
motzul a scris:

Am sa va sciru hotararea judecatoreasca...:
Stabileste ca recalmanta este beneficiara a drepturilor prevazute de legea 189/200 pentru perioada aprilie 1943-septembrie 1944 care se vor calcula incepand cu data formularii cererii la 06.10.2004

Eu n-am inteles! Aceste litigii sunt de competenta curtii de apel, ca instanta de fond, iar hotararea judecatoreasca se depune la comisia pentru aplicarea Legii nr. 189/2000 din cadrul casei de pensii, comisie care emite o decizie de revizuire.

Decizia de revizuire este transmisa serviciului Stabiliri Beneficii, care emite o decizie de pensie in care apar atat pensia cat si indemnizatia.

Calculul concret al indemnizatiei si al drepturilor restante este facut de cei de la serviciile Stabiliri Beneficii din cadrul caselor de pensii si nu are legatura cu valoarea punctului de pensie sau cu pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii pentru romanii din cluj-napoca pentru perioada de ocupatie maghiara anatopan anatopan va rog sa ma ajutati unde trebuie sa ma adresez amauzit ca se primeste pensie de la statul maghiar pentru anii de ocupatie (vezi toată discuția)
Ce pensii vom avea? miki3 miki3 Ce spuneti de acest articol: http://www.sfin.ro/articol_12933/munca_la_...de_mizerie.html In mare parte este adevar avand in vedere ca multi au trecut pe ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie de urmas cu indemnizatoe cf. og 105/1999 ietim ietim Pana acum o luna, mama mea a beneficiat de indemnizatie acordata cf. OG. 105/1999 fiind persecutata etnic. Ea nu a beneficiat de nici o alta forma de venituri. ... (vezi toată discuția)