avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... profesorul este functionar public?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

profesorul este functionar public?

Intrebarea mea ar fi daca se considera functionar public un profesor? si daca se poate cere raspunderea !!! penala !!! a acestuia pentru "neglijenta in serviciu" in cazul accidentarii unui elev la ora de educatie fizica accident care nu s-a cauzat din vina profesorului dar s-a agravat din cauza lui intrucat a interzis elevului sa plece de la ora si l-a obligat la executarea altor exercitii.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 9 Februarie 2009
Profesorii nu sunt functionari publici.
Nu stiu daca poate fi tras la raspundere penala pentru neglijenta in serviciu. Infractiunea de neglijenta in serviciu consta, sub aspectul laturii obiective, in incalcarea unei indatoriri de serviciu prin neindeplinirea acesteia sau prin indeplinirea ei defectuoasa, incalcare care a produs una din urmarile prevazute in textul legii.
Prin “indatorire de serviciu” se intelege tot ceea ce cade in sarcina unui functionar public sau a altui functionar, potrivit normelor care reglementeaza serviciul respectiv.
Raspunderea cadrelor didactice si a artizanilor se fundamenteaza pe ideea de culpa relativa a acestora pentru neindeplinirea corespunzatoare a obIigaiei de supraveghere a elevilor si ucenicilor, pe perioada cat acestia se aflau in timpul alocat activitatilor de invatamant, fie orele de cursuri, dar nu numai, putand fi vorba si despre alte activitati cu caracter practic sau aplicativ care se desfasoara fie in incinta unitatilor de invatamant respective, fie in afara acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neglijenta in serviciu ragea doina ragea doina Buna ziua, ma numesc Doina si am si eu o problema mare. Am lucrat timp de 7 luni intr-o banca,pe un post de casier. Aceasta \"banca\"avea mai multe puncte ... (vezi toată discuția)
Atitudinea de neglijenta fikret1 fikret1 Atitudinea de neglijenta a functionarului public care prin actiunile sale priveaza cetateanul de calitatea de asigurat impiedicand astfel accesul la serviciile ... (vezi toată discuția)
Abuzul și neglijenta în serviciu sanda2s sanda2s Abuzul și neglijenta în serviciu mai sunt în vigoare? (vezi toată discuția)