Buna ziua,
As dori daca puteti sa-mi raspundeti la o intrebare. Am un cumnat incadrat ca persoana cu handicap, care este in intretinerea noastra print-un contract de intretinere facut de soacra mea. Acum am depus la tribunal o cerere de a fi curatorul lui. Am depus la dosar o cerere prin care mentionam motivele, contractul de intretinere, certificatul cu gradul de handicap cu drept de insotitor, si copii dupa buletinul meu si al cumnatului. Azi am avut prima infatisare. Eu am fost singura deoarece cumnatul meu nu este deplasabil, iar d-l Judecator m-a iontrebat ce grad de rudenie am . Am raspuns ca sunt cumnata si mi-a raspuns ca cererea mea e nelegala si ca primaria sa delege un curator. Ce pot sa fac? Cum sa procedez? In codul civil cartea I cap IV art.180 scrie ca poate fi numit curator orice persoana capabila. Va rog sfatuiti-ma ce sa fac. Va multumesc anticipat. Mentionez ca el nu are bani sa platim un avocat. Are doar o indemnizatie de 412,00 lei.
Poate fi numit curator orice persoana capabila dar practic in acest moment dumneavoastra sunte-ti in incompatibilitate. Asta inseamna ca pe perioada procesului dumnealui trebuie sa fie reprezentat de o alta persoana care se numeste curator special si este desemnat doar pe perioada procesului, poate fi si un alt membru al familiei. Oricum ar trebui sa va angajati un avocat pentru ca va trebui sa faceti si o expertiza medicala etc....
Conf art.182 Noul Cod Civil, Curatela se poate institui la cererea celui care urmeaza a fi reprezentat,a sotuluisau, a rudelor sau a celor prevazuti la art.111 N.C.civ
Curatela
ContSters362803
[b]Buna ziua!
Avem un frate care este bolnav , are 47 de ani
are certificat de handicap, probleme neorologice mintale
nu judeca , cum putem obtine ... (vezi toată discuția)