avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere a copilului

daca nu intrunesc conditiile de acordare a concediului postnatal,pot intra direct in concediu de crestere a copilului si sa beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului
Cel mai recent răspuns: diana03 , utilizator 18:11, 16 Ianuarie 2013
mai am cateva zile pana nasc,iar pana sa vin in tara ca sa nasc mi-am insotit sotul in misiune externa. dupa ce nasc raman in tara unde se va intoarce si sotul meu in luna februarie.pana sa imi insotesc sotul in misiune am lucrat la particular ,care au fost deacord sa imi suspend activitatea pe cartea de munca pana la terminarea misiunii sotului.acum am calitate de coasigurat si daca imi puteti spune cum pot lua concediul postnatal si daca nu iau concediu postnatal pot intra direct in concediu de crestere a copilului cu indemnizatia aferenta.multumesc mult si pentru raspunsurile anterioare
1. In legatura cu CCC ati primit raspuns pe
www.avocatnet.ro/content/for...

2. Daca in momentul de fatasi pana la data nasterii copilului nu lucrati (sunteti inca cu CIM suspendat pentru a va urma sotul in misiune in strainatate) nu indepliniti conditiile pentru beneficia de concediu de maternitate si veti putea solicita CCC incepand cu data nasterii copilului (si veti primi si indemnizatia aferenta).
va multumesc frumos ,credeti ca voi avea ceva piedici de intampinat la primarie unde voi depune dosarul,poate un functionar care sa nu cunoasca legea sau care nu sa mai fi intalnit cu o astfel de situatie,
1. Actele se depun la Primarie de unde ajung la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

2. Daca aveti probleme la Primarie (ceea ce nu este exclus dar nici obligatoriu) lauti legatura cu AJPIS (prin telefon, e-mail, sau direct la sediu).

3. Intrati pe
[ link extern ] /
si gasiti datele de contact ale AJPIS din judetul in care domiciliati sau aveti resedinta.
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere dosar ccc Nico 13 Nico 13 Buna ziua, Daca nu beneficiez de concediu pre si post natal, care este termenul legal de depunere dosar concediu crestere copil? Va multumesc (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata Alexia77 Alexia77 Trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie dar intrucat nu am lucrat in ultimele 12 luni o sa mearga sotul meu in concediu de crestere a copilului. Am fost ... (vezi toată discuția)