avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetarea disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetarea disciplinara

este posibila cercetarea disciplinara daca angajatul nu a anuntat ngajatorul ca si-a modificat adresa de domiciliu?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 10 Februarie 2009
Din pacate,da.

Incercati sa transmiteti o notificare angajatorului in care sa-i explicati ca a existat un motiv obiectiv pentru care nu v-ati prezentat la cercetare, respectiv schimbarea adresei. Solicitati in acelasi timp sa va reconvoace. Cel mai probabil ca nu o vor face dar in situatia unui litigiu cu privire la decizia de concediere va puteti apara.
Pana la urma cum ati aflat?sau care este in realitate problema dvs.?

av. Ileana Schwarz

Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.
Nu cred ca se poate considera abatere disciplinara, care sa atraga efectuarea cercetarii disciplinare prealabile, faptul ca un salariat nu-si anunta angajatorul ca si-a modificat adresa de domiciliu.
claudiak a scris:
este posibila cercetarea disciplinara daca angajatul nu a anuntat ngajatorul ca si-a modificat adresa de domiciliu?multumesc.


Obligatia sa anunte angajatorul despre schimbarea adresei de domiciliu revine angajatului.In cazul unei cercetari disciplinare, daca, din diverse motive angajatul nu (mai) este in firma, va fi convocat prin notificare scrisa la domiciliul pe care l-a comunicat firmei.Daca si-a schimbat adresa si nu a comunicat noua adresa angajatorului, aceasta nu va putea constitui un motiv obiectiv pentru a nu se prezenta la crecetare si dă dreptul angajatorului in conditiile neprezentarii salariatului la convocare să dispună sancţionarea, fără efectuarea cercetării disciplinare prealabile.
claudiak a scris:

este posibila cercetarea disciplinara daca angajatul nu a anuntat ngajatorul ca si-a modificat adresa de domiciliu?multumesc.


Este posibila efectuarea cercetarii disciplinare .... convocarea se va face la adresa specificata in c.i.m.. Daca doreste sa afle noua adresa , angajatorul poate depune o adresa catre Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei prin care sa le solicite sa li se comunice noua adresa a acestuia. Dupa aflarea acesteia, angajatorul poate relua procedura cercetarii disciplinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetarea disciplinara Coltoi Coltoi In data de 19 oct a.c. mi-am anuntat seful ierarhic ca nu ma mai prezint la locul de munca. In aceeasi zi am anuntat si departamentul Resurse Umane de intentia ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului individual de munca disciplinar mariuca4 mariuca4 Anterior concedierii disciplinare, angajatorul este obligat sa efectueze cercetarea prealabila.In acest sop, va convoca in scris salariatul, cu precizarea ... (vezi toată discuția)