Avand in vedere ca minorul mi.a fost incredintat, iar in timpul casniciei am achizitionat un imobiliar. Acum dupa incheierea divortului as.i dori sa aflu ce drepturi are parata si ce drepturi am eu! multumesc
in principiu aveti drepturi egale de 50% fiecare insa puteti ajunge la o intelegere sa ramaneti cu imobilul si sa-i dati paratei doar o sullta. Avocatul dumneavoastra va va explica ce este de facut.
Puteti incepe procesul de partaj, evaluati estimativ dvs apartamentul si timbrati 3 % din valoare, cereti ca ap sa va fie atribuit si sa-i platiti sulta.
Cand veti avea o hotarare definitiva si irevocabila, puteti sa va recuperati din sulta prin executare silita, banii cuveniti drept pensie de intretinere + cheltuieli de judecata, astfel veti ramane cu ap platind mult mai putin.
Sau puteti sa va intelegeti in privinta partajului amiabil, cumva sa nu mai aveti pretentii unul de la celalalt.
,,hotarire definitiva si irevocabila ,, de divort sau de partaj ca sa ne fie clar ??!!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
ContSters200656
Buna ziua,
Nu de mult sotul meu a intentat divort. Ma intereseaza sa stiu daca in monentul partajului se tine cont de contributia fiecaruia. Eu nu am fost ... (vezi toată discuția)