avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

As dori sa stiu, daca in cazul unui divort pot face partaj pe un singur bun care are o anume valoare sau legea ma obliga sa fac partaj pe toate bunurile facute in timpul casatoriei . Asta deoarece taxa de timbru este mare si nu imi pot permite sa fac partaj pe toate bunurile . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:48, 21 Ianuarie 2013
Puteti imparti fara probleme numai un anume bun.
puteti apela si la mediere daca existas un gram de intelegere si va puteti partaja prin intelegerea dvs si obtineti un acord de mediere pe care il puteti autentifica la notar sau la instanta si asa nu mai platiti taxa de timbru ci doar onorariul la mediator
Este falsa informatia ca medierea va scuteste de taxa de timbru in acest caz.

Prin Legea 115/2012 au fost aduse o serie de modificari Legii medierii (Legea 192/2006).
Una din aceste modificari priveste restituirea taxei de timbru si anume prevederile art. 63 alin (2) si urm.
In vechea forma era prevazut ca :"Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cerea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru, platita pentru investirea acesteia."

Prin modificare acest alin. dispune ca: "Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cerea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru, platita pentru investirea acesteia, cu exceptia cazurilor in care conflictul solutionat pe calea medierii este legat de transferul dreptului de proprietate, constituirea altui drept real asupra unui bun imobil, partaje si cauze succesoarale."



Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Mergeti cu actul de proprietate al bunului pe care doriti sa-l partajati la mai multi notari pt un calcul al costurilor. Fiind vb de partaj, nu platiti nici impozit pe tranzactie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj la notar bluerain bluerain Apelez la dvs in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat: am depus in instanta dosarul pentru partaj si primul termen e in decembrie. Fosta sotie m-a contactat ... (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata- recuperare taxe si onorariu expert prietenulomului prietenulomului Am achitat taxa de timbru pe valoare si expertiza tehnica dar dorim sa renuntam la judecata deoarece am ajuns la o intelegere . Se mai pot recupera taxele ?? (vezi toată discuția)
Recuperare taxa timbru judiciar incepind cu 1 oct 2012 paulghita paulghita se poate recupera taxa de timbru judiciar intr-o actiune de partaj succesoral dupa data de 1 oct 2012>? (vezi toată discuția)