avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cheltuieli executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

cheltuieli executare silita

pentru o creanta de 28 euro (rovinieta) , executorul mi-a calculat chetuleli de executare in valoare de 305,34 ron??? Cum as putea sa contest /reduc aceasta suma ? mi se pare enorm si nesimtit.
- onorariu judecatoresc - 74, 4 ron
- cheltuieli posta - 29,4 ron
- inregistrare dosar - 1,24 ron
- formare dosar -12,4 ron
- redactare adresa -24,8 ron
- arhivare dosar - 37,2 ron
- somatie - 12,4 ron
- cheltuieli transport - 37, 2 ron
- proces verbal constatare - 62 ron
- taxa timbru somatie - 4 ron
- timbru judiciar -0,3 ron
- taxa timbru incuviintare -10 ron

multumesc,
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 13:33, 16 Ianuarie 2013
Nu sunteti primul, am mai auzit de costuri extrem de ridicate la executorii CNADR.
Ati putea formula contestatie la executarea silita, motivat de onorariul de exceutare prea mare raportat la legea executorilor judecatoresti (onorariul care la dvs. este 74,4 ron ar trebui sa fie maxim 10% din valaorea creantei de incasat).
Pe restul cheltuielilor nu cred ca le veti putea reduce in instanta, chiar daca sunt foarte mari.
Cititi legea si statutul executorilor judecatoresti, o sa va lamuriti mai bine ce puteti face.

Eu unul as face si plangere disciplinara executorului, la comisia de disciplina a camerei din care face parte.

Se mai poate fromula si plangere in instanta impotriva actelor executorului.

p.s. In opinia mea, mecanismele legale de a corecta conduita abuziva a unui executor sunt foarte putine.
Buna ziua. In legatura cu onorariul si cheltuielile va pot oferi urmatoarele lamuriri:
- Potrivit legii, onorariul maxim este de 10% din valoarea creantei (pentru creante in cuantum de maxim 50.000 lei), insa nu mai putin de 60 lei. Deci executorul a stabilit onorariul minim admis de lege 60 lei (plus TVA - rezulta 74,4 lei).
- In ceea ce priveste cheltuielile de executare stabilite in cazul dvs., va asigur ca toate s-au facut, plus ca sunt incluse taxele judiciare si timbrele postale, pe care executorul le plateste (sau creditorul, urmand sa recupereze de la dvs.). Toate aceste cheltuieli sunt legale, incluse in Statutul profesiei.
Bineinteles ca dvs. puteti contesta acest proces-verbal, este dreptul dvs. pe care nu vi-l poate ingradi nimeni, insa riscati sa cheltuiti si mai multi bani, intrucat, repet, nu vad nicio cheltuiala stabilita in plus/abuziv. Daca vi se stabileau, de ex, cheltuieli cu poprirea, fara a se ajunge la instituirea ei, atunci da...puteati achita creanta si sa cereti executorului sa reduca acele cheltuieli care nu au fost efectiv facute, insa ce aveti dvs., parerea mea, nu poate fi contestat. Plus ca executorul este platitor de TVA, ceea ce va ridica datoria cu 24%, dar astia sunt bani pe care el ii da statului :(.
Dvs. procedati cum credeti de cuviinta si cu scuzele de rigoare pentru persoana care v-a raspuns anterior, exista multe mijloace legale de a ataca o conduita abuziva a executorului judecatoresc.
O zi buna.
multumesc frumos pentru raspuns! e incredibil de mult. Nu locuiesc acolo unde ma soma, lipindu-mi bilete pe usa blocului.
mai mult cahetuleli cu posta si transport ,aproape 70 ron, in conditiile in care bej si adresa unde ma soma este o statie de autobuz.
Cred ca dl. executor judecatoresc ce a raspuns mai sus are dreptate in privinta calculului de mai sus (fiind in domeniu cunoaste mai multe detalii).
Din pacate, nu are nici o importanta distanta de o statie de autobuz, pentru ca executorul tot prin posta trebuie sa trimita actele intocmite.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
smeagull, utilizator
Va asigur ca toate documentele se transmit prin posta. Personal, am avut de comunicat acte unui debitor care avea sediul cu un etaj deasupra biroului in care functionez si tot la serviciile postei am apelat, intrucat este necesara existenta dovezii de comunicare la dosar. Intr-adevar, executorul se poate deplasa la domiciliul/sediul debitorului si sa indeplineasca personal procedura, insa daca nicio persoana nu este gasita (asa cum a fost in cazul meu, dupa 3 incercari), se comunica prin posta si dovada se ataseaza la dosarul de executare. In acest fel, procedura este indeplinita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu executor judecatoresc Mirovi Mirovi Care este suma maxima sau cota procentuala ce poate reprezenta onorariul executorului judecatoresc (exclusiv cheltuielile administrative si procedurale) din ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare silita ContSters413966 ContSters413966 Buna! am primit o adresa de la judecatorie unde scrie ca trebuie sa achit taxa pt xero copiere a dosarului executional, dar nu scrie unde se plateste.In ... (vezi toată discuția)
Executare silita; onorariu executor giita giita Tatal meu are o somatie de executare silita in valoare de 13250 lei + 650 cheltuieli de judecata .Executorul percepe un comision de 10% dupa cate am citit eu ... (vezi toată discuția)