avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare debit-dar debitorul a murit
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare debit-dar debitorul a murit

Situatia ar fi in felul urmator:
Am o sentinta favorabila cu x lei ,dar debitorul meu a murit!
De curand am vazut pe usa apartamentului debitorului meu o instiintare de la un executor judecatoresc in care ii instiinta pe mostenitorii debitorului meu ca se va trece la executarea silita asupra apartamentului pentru un imprumut la o banca.
Intrebarea este : Ce pot face sa recuperez debitul ?
Fac cerere catre executor sau.....
Cel mai recent răspuns: quiras , utilizator 17:22, 20 Ianuarie 2013
clautugui a scris:

Imi cer scuze, art. 687.

am citit acum, nu e vb ca nu se mai poate executa, ci cum se procedeaza cu executarea impotriva mostenitorilor
Asadar,greu sa mai recuperez ceva !
N-as spune asta. Daca mostenitorii au acceptat mostenirea sau daca nu au depus declaratie de renuntare in termenul legal, ii puteti urmari silit. Asta s-a intamplat, altfel executorul nu ar fi putut vinde imobilul, asta daca nu a inceput executarea inaintea decesului.
Poate mostenitorii au venituri salariale, eventuale alte bunuri executabile. Vorbiti cu executorul. El ar trebui sa stie toate acestea.
Chiar daca am depus actele la un executor,banii nu cred ca-i mai recuperez !
La executor am mai depus doua sentinte ,dar nu s-a intamplat nimic.Daca au un servici sau primesc pensie recuperez din bani ,altfel ....zero!
Sumele ce trebuiesc recuperate sunt de la 3000 la 9000 lei .
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2013
quiras, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant la banca pentru o persoana care a decedat ulterior Ing3ras Ing3ras Buna ziua, Am nevoie de sfaturile dumneavoastra in urmatoarea problema : Am girant la banca pentru o linie de credit cu un imobil, cel care avea credit a ... (vezi toată discuția)
Moștenesc și creditul soției? eu nu am semnat nimic la refinanțarea lui, pot fi obligat să-l plătesc? ContSters463231 ContSters463231 Daca sotia a facut o refinantare la bcr primind salariul pe card la aceasta banca,,eu sunt obligat sa-i platesc creditul? Ea a decedat de cancer. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Tata decedat credit neachitat Mihaela Murgoci2017 Mihaela Murgoci2017 Buna seara, Tatal meu a decedat si are un credit dat catre firma de recuperari . Ce se intampla acum ? Multumesc (vezi toată discuția)