avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... prescriptia raspunderii penale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

prescriptia raspunderii penale

Buna ziua.
Anul trecut a fost modificat Codul penal cu privire la prescriptibilitatea raspunderii penale pentru o serie de infractiuni. Am o nelamurire in acest sens: in cazul infractiunilor savarsite inainte de adoptarea acestei modificari se aplica principiul legii mai favorabile sau nu? De exemplu, cazul Cioaca. Se implinesc aproximativ 5 ani de la data presupusa a savarsirii infractiunii, iar modificarea a fost adoptata anul trecut. Daca mai trec inca 5 ani si nu se gasesc suficiente dovezi pentru condamnare, benefiaza de vechiul termen de prescriptie(din vechiul Cod penal) sau nu? Multumesc.
Reglementarea privind imprescriptibilitatea infracţiunilor de omor se aplică tuturor acestor infracţiunii în privinţa cărora , la data intrării în vigoare a legii, nu se împlinise termenul de prescripţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea penala mai favorabila emil_online emil_online am o nelamurire pt dezbaterea in principiu a legii penale mai favorabile raportat la art. 161 din noul cod penal, respectiv regula imprescriptibilitatii ... (vezi toată discuția)
Unde se incadreaza? Just-drept Just-drept Buna ziua, Daca un om al legii (politist) ajuta pe o persoana care a furat sa scape de dosar penal intervenind la alte persoane juridice, si ulterior se ... (vezi toată discuția)
Prescripție speciala Steolea Steolea În prezent s-a dispus împotriva mea punerea în mișcare a acțiunii penale pt purtare abuzivă pt o fapta petrecută în anul 2012,iar pedeapsa este intre ... (vezi toată discuția)