avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot desface un contract de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot desface un contract de munca?

Am o salariata care a reluat contractul de munca in dec.12 de crestere copil. Din motive economice pe care firma le are, trebuie sa reducem personalul. Cum putem proceda in cazul in care trebuie sa-i desfacem contractul de munca astfel incat sa nu incalcam legea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 16 Ianuarie 2013
In acest caz, salariata nu intra sub incidenta art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, astfel incat ii puteti desface c.i.m fara a astepta cele pana la 6 luni de la revenirea definitiva a salariatei in unitate.
Desfacerea c.i.m in acest caz poate fi prin desfiintarea postului, acordarea preavizului si emiterea deciziei de concediere.
Contractul de munca poate inceta prin desfiintarea postului, caz in care trebuie sa ii acordati cel putin 20 de zile lucratoare preaviz (vedeti daca nu e mentionata o perioada mai mare in contractul sau de munca).
Etapele sunt:
1. In prima faza ii inmanati o "Informare de preaviz", in care mentionati perioada preavizului, data incetarii contractului si motivul incetarii. Pastrati la societate un exemplar semnat de primire.
2. Cu o zi inainte de data incetarii redactati decizia de incetare (nu va recomand sa o transmiteti in Revisal mai devreme deoarece poate interveni un concediu medical care amana data incetarii pana la terminarea lui).
Angajata poate beneficia de indemnizatie de somaj in acest caz.
Care este data de nastere a copilului? .. in functie de aceasta data vom putea stabili exact prevederile legale incidente.
data nasterii copilului este 19.12.2011.

multumesc.
In acest sens, sunt incidente prevederile art.25 alin.2 si 3 din OUG nr.111/2010 ...prin urmare, angajatorul nu va poate concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura pentru desfiintarea unui post ? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! In cazul in care firma este in restructurare si s-a luat decizia sa se reduca o parte din posturi, care este procedura de urmat? Mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterecopil/conventie civila paleolog paleolog Buna ziua! Sunt in concediu de crestere copil, daca ma angajez cu conventie civila, pierd indemnizatia de crestere copil? La fostul meu loc de munca postul ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa revenire din cic aijin aijin Buna ziua. Care sunt posibilitatile ca o angajata sa fie concediata dupa revenirea din concediu de cresterea copilului? Mentionez ca postul sau nu a fost ... (vezi toată discuția)