avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU CRESTERECOPIL/CONVENTIE CIVILA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU CRESTERECOPIL/CONVENTIE CIVILA

Buna ziua!
Sunt in concediu de crestere copil, daca ma angajez cu conventie civila, pierd indemnizatia de crestere copil?

La fostul meu loc de munca postul a fost desfiintat, (pe motiv de reorganizare, reducerea costurilor si externalizare). Cat timp sunt obligati sa ma reprimeasca 1 luna sau 6 luni?Am intrat in ccc in feb 2011, beneficiez de oug nr111/2010?
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
paleolog, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:55, 28 Iulie 2012
1. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. - art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002

2. Daca postul de munca al dvs a fost desfiintat in CCC , atunci angajatorul va trebui sa va comunice :
- fie locul de munca echivalent
- fie instiintarea de preaviz si apoi decizie de concediere
- fie decizia de concediere , in care va specifica exact perioada preavizului ... de la ..pana la ..

3. Daca data nasterii copilului este ulterioara datei de 01.01.2011, atunci intrati sub incidenta masurii de protectie prevazuta de art.25 alin.3 din OUG nr.111/2010, si anume:
Art. 25
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în
cazul: a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

4. Realizarea de venituri supuse impozitului pe venit pe perioada CCC pana la implinirea varstei de 1 an a copilului, duce la suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Copilul s- nascut pe data de 01.01.2011, deci intru sub incidenta OUG nr 111/2010.
Postul a fost desfiintat ( in noiembrie 2010) in timp ce eu eram in concediu prenatal. Revin cu intrebarea - angajatorul va da afara dupa 1 luna sau 6 luni??

Si daca raman insarcinata in timpul CCC1, dupa terminarea ccc1 anunt firma ca sunt insarcinata si pot intra in medical? Tot ei trebuie sa imi plateasca medicalul chiar daca postul a fost desfiintat?
Daca copilul s-a nascut pe data de 01.01.2011, intrati sub incidenta prevederilor OUG nr.111/2010.

Interdictia este pe o perioada cu până la 6 luni după revenirea definitivă a dvs la serviciu.

Concediul medical se va achita pana la data incetarii raportului de munca ... imediat dupa revenirea din CCC1 anuntati angajtorul ca sunteti insarcinata , atasand la adresa un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să va ateste această stare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane carmin carmin buna ziua, sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Post desfiintat in timp ce sunt in concediu crestere copil paleolog paleolog Salut! Ma pot intoarce la acelasi loc de munca, dupa ce se termina concediul de crestere copil? Firma a desfiintat postul pe care eram angajata. Mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa revenire din cic aijin aijin Buna ziua. Care sunt posibilitatile ca o angajata sa fie concediata dupa revenirea din concediu de cresterea copilului? Mentionez ca postul sau nu a fost ... (vezi toată discuția)