Buna seara.
Va rog sa ma lamuriti daca este posibil, cu privire la chemarea in judecata a unei persoane, unde anume trebuie sa merg si ce trebuie sa fac.
Anul trecut sotia mea a fost lovita pe trecerea de pietoni de o masina, conducatorul auto parasind locul accidentului motivand ca sotia sa ridicat de jos si nu prezenta leziuni grave, avand nevoie in urma certificatului de ingrijiri medicale, de 4 zile, din aceasta cauza formulandu-se ca si solutie la Brigata Politiei Rutiere- Neanceperea Urmaririi Penale, fapt pt care suntem hotarati sa chemam aceasta persoana in judecata pentru daune morale, in acea zi sotia mea fiind si cu fetita noastra in varsta de 4 anu jum., care spre norocul nostru si datorita trairii de spirit a sotiei, nu a fost lovita de masina. Accidentul sa produs pe raza sectorului 3 Bucuresti. Va multumesc.
Veti putea introduce dosar de daune morale si materiale daca doriti, la Judecatoria sector 3, scutita de taxa de timbru. Veti propune probe in sustinerea actiunii dvs, acte medicale, martor etc
Exista un anumit tipic al formularii cererilor de chemare in judecata. Cred ca veti gasi ceva modele pe net. Trebuie indicate partile cu adresele complete, obiectul cererii, situatia de fapt, indicati probele, incadrarea in drept...
O adresati presedintelui instantei.
Poate ar fi indicat sa chemati in judecata si asiguratorul RCA al celui vinovat....Consultati eventual si un avocat, poate ar fi indicat sa va redacteze aceasta cerere ca vad ca nici nu va descurcati cui sa o adresati.
Recuperare dauna rca
nobo
Buna seara,
Am nevoie de putina indrumare. Situatia sta in felul urmator, am avut unu mic accident auto cu pagume materiale, a venit politia a intocmit ... (vezi toată discuția)