avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigiu in urma unui accident auto cu victima
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigiu in urma unui accident auto cu victima

Buna seara.
Va rog sa ma lamuriti daca este posibil, cu privire la chemarea in judecata a unei persoane, unde anume trebuie sa merg si ce trebuie sa fac.
Anul trecut sotia mea a fost lovita pe trecerea de pietoni de o masina, conducatorul auto parasind locul accidentului motivand ca sotia sa ridicat de jos si nu prezenta leziuni grave, avand nevoie in urma certificatului de ingrijiri medicale, de 4 zile, din aceasta cauza formulandu-se ca si solutie la Brigata Politiei Rutiere- Neanceperea Urmaririi Penale, fapt pt care suntem hotarati sa chemam aceasta persoana in judecata pentru daune morale, in acea zi sotia mea fiind si cu fetita noastra in varsta de 4 anu jum., care spre norocul nostru si datorita trairii de spirit a sotiei, nu a fost lovita de masina. Accidentul sa produs pe raza sectorului 3 Bucuresti. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: minzucatalin , utilizator 18:11, 17 Ianuarie 2013
Veti putea introduce dosar de daune morale si materiale daca doriti, la Judecatoria sector 3, scutita de taxa de timbru. Veti propune probe in sustinerea actiunii dvs, acte medicale, martor etc
Banuiesc ca la Judecatoria Sectorului 3 la Biroul sau Serviciul Relatii cu Publicul trebuie sa ma adresez? Multumesc pentru raspuns
Depuneti actiunea la registratura Judecatoriei sectorului 3 sau cu posta cu confirmare de primire.
Exista o forma a cererii de chemare in judecata? O pot face la calculator? Multumesc
Catre cine o adresez?
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
minzucatalin, utilizator
Exista un anumit tipic al formularii cererilor de chemare in judecata. Cred ca veti gasi ceva modele pe net. Trebuie indicate partile cu adresele complete, obiectul cererii, situatia de fapt, indicati probele, incadrarea in drept...

O adresati presedintelui instantei.

Poate ar fi indicat sa chemati in judecata si asiguratorul RCA al celui vinovat....Consultati eventual si un avocat, poate ar fi indicat sa va redacteze aceasta cerere ca vad ca nici nu va descurcati cui sa o adresati.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

Alte discuții în legătură

Accident rutier. unde se da in judecata? unde domiciliez sau unde s-a petrecut evenimentul? dexro dexro Am facut un accident cu masina pe autostrada Ploiesti-Bucuresti. Am intrat frontal intr-un element de fier care facea parte din infrastructura autostrazii si ... (vezi toată discuția)
Recuperare dauna rca nobo nobo Buna seara, Am nevoie de putina indrumare. Situatia sta in felul urmator, am avut unu mic accident auto cu pagume materiale, a venit politia a intocmit ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie crihan gabi crihan gabi Buna ziua, in data de 23 oct.2015 copilul in virsta de 8 ani a fost accidentat pe trecere pietoni, in urma accidentului , soferul a luat copilul si mi l-a ... (vezi toată discuția)