avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperare dauna RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperare dauna RCA

Buna seara,

Am nevoie de putina indrumare. Situatia sta in felul urmator, am avut unu mic accident auto cu pagume materiale, a venit politia a intocmit proces verbal, i-a luat permisul vinovatului plus amenda, dar acesta a refuzat sa imi dea asigurarea. Iar singura optiunea primita de la politie este sa ii dau in judecata firma de asigurari la care are facut polita pe baza procesului verbal.
Ok. Dar cum fac asta? Nu am mai avut contact cu situatii de genul si nici nu stiu cum se procedeaza nici la cine sa apelez. Care sunt pasii, ce ar trebui sa fac, unde sa merg?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:02, 2 Ianuarie 2017
Buna seara,
Va trebui sa formulati o cerere de chemare in judecata care se va depune la judecatoria pe raza careia isi are sediul societatea de asigurari a celui ce v-a lovit
Daca il dati pe el in judecata atunci formulati o cerere de chemare in judecata pe care o depuneti la judecatoria pe raza careia are acela domiciliul.
Trebuie sa stabiliti valoarea pagubei, sa timbrati la valoare si sa depuneti probe.
Cererea si probele se depun in 2 exemplare.
Daca nu va descurcati, decat sa pierdeti dosarul pentru necunoasterea prevederilor legale de procedura desi aveti dreptate, ai bine va adresati unui avocat (daca dauna merita) cheltuielile de judecata urmand a fi recuperate ulterioar de la cel chemat in instanta.
Cererea de chemare in judecata o formulati impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului. Firma de asigurare nu are nicio vina in acest litigiu. Asiguratorul va fi chemat in garantie.
Nu dati pe nimeni in judecata.
Aveti obligatia sa va contactati asiguratorul dvs si anuntati evenimentul. Asiguratorul trebuie sa va consilieze cum sa rezolvati problema.

"Sfatul" politistului cu datul in judecata ptr obtinerea asigurarii este o tampenie. El are obligatia sa inscrie in procesul verbal nr politei si numele asoguratorului. Altfel il poate amenda ptr neprezentarea tuturor actelor.

Puteti afla numele asiguratorului soferului de pe siteul CEDAM introducand nr masinii, mergeti si deschideti dodar de dauna prezentand procesul verbal eliberat de politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovatul unui accident rutier refuza sa imi dea copia politei rca Cornea444 Cornea444 Am fost implicat intr-un accident rutier in care nu m-i s-a acordat prioritate, agentul de politie constatand acest fapt. Evenimentul s-a produs astfel: In ... (vezi toată discuția)
Dar poate societatea de asigurari sa al oblige an freun fel pe cel vinovat sa vina sa semneze unele acte gilcrist1977 gilcrist1977 poate soc.de asigurari sa al oblige pe cel vinovat de producerea accidentukui sa vina sa semneze actele care sunt necesare pentru finalizarea dosarului de ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva unei societati de asigurari. allyynnutza allyynnutza Acum 2 zile am avut un accident, cineva a intrat cu masina sa in mod intentionat in masina mea, in trafic. Am mers la politie, s-a facut pana la urma ... (vezi toată discuția)