In societatea comerciala unde lucrez, plata salariului se face in doua transe, pe 12 si repectiv 27, cum este stipulat si in contractul colectiv de munca, dar nu spune nimic de procentaj. In prezent, primim 40% la avans pe 27 si restul salariului (lichidarea) de 60% pe 12. Nu stiu daca exista vreo lege care sa determine acest procentaj sau altul, mai ales ca societatea vrea in curand sa ne plateasca cu 20% la avans si 80% la lichidare.
Nu exista nici o prevedere legislativa care sa precizeze cat se da la avans si cat la lichidare. In practica se folosesc mai des variantele 40%+60% sau 50%+50%.
Trebuie tinut cont de faptul ca doar la lichidare se fac retinerile de contributii, estimate cam la 30% din brut, deci pe undeva e justificata ideea ca avansul sa fie mai mic, dar chiar 20% ...
Spor vechime
ContSters24622
Buna ziua,
am o intrebare la o societate comercial srl care are 17 angajati si nu exista decat regulament de ordine interioara si nu este stipulat acordarea ... (vezi toată discuția)
Concediere
sorynagabryela
Buna ziua!
Tocmai ce am fost anuntata ca incepand de azi postul meu se desfiinteaza, urmand sa mi se desfaca contractul de munca cu art. 65 alin. 1 Codul ... (vezi toată discuția)