avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu

In societatea comerciala unde lucrez, plata salariului se face in doua transe, pe 12 si repectiv 27, cum este stipulat si in contractul colectiv de munca, dar nu spune nimic de procentaj. In prezent, primim 40% la avans pe 27 si restul salariului (lichidarea) de 60% pe 12. Nu stiu daca exista vreo lege care sa determine acest procentaj sau altul, mai ales ca societatea vrea in curand sa ne plateasca cu 20% la avans si 80% la lichidare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 20 Ianuarie 2013
Nu exista nici o prevedere legislativa care sa precizeze cat se da la avans si cat la lichidare. In practica se folosesc mai des variantele 40%+60% sau 50%+50%.
Trebuie tinut cont de faptul ca doar la lichidare se fac retinerile de contributii, estimate cam la 30% din brut, deci pe undeva e justificata ideea ca avansul sa fie mai mic, dar chiar 20% ...
Sunt angajatori care nu platesc deloc avans.
Sunt angajatori care au asa ceva prevazut in ccm aplicabil sau in reg.intern .... verificati daca exista asa ceva reglementata la nivel de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime ContSters24622 ContSters24622 Buna ziua, am o intrebare la o societate comercial srl care are 17 angajati si nu exista decat regulament de ordine interioara si nu este stipulat acordarea ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract munca - plata salariului lidiao lidiao Vreau sa dau angajatiilor avans si lichidare, dar in contractele de munca initiale nu am specificat acest lucru salarrile luandu-se odata pe luna. Ulterior ... (vezi toată discuția)
Concediere sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Tocmai ce am fost anuntata ca incepand de azi postul meu se desfiinteaza, urmand sa mi se desfaca contractul de munca cu art. 65 alin. 1 Codul ... (vezi toată discuția)