avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... APEL.............
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

APEL.............

Buna ziua!
Numele meu este Ganea Ana si vreau sa va adresez o intrebare
In urma hotararii de divort si implicit cea a stabilirii domiciliului minorului la mine ,sotul a facut APEL(MOTIVELE APELULUI SUNT:NU ESTE DE ACORD CU HOTARAREA DATA DE TRIBUNALUL OLTENITA FAPT CARE A DUS LA APEL)
am tot primit CITATIE sa ma prezint la tribunal ceea ce nu s-a intamplat deoarece din motive personale nu pot sa ma prezint acolo(eu locuind in PITESTI impreuna cu copilul meu de 9 ani ,aici am serviciu aici copilul merge la scoala,aici e viata mea cea noua si nu imi pot permite sa lipsesc o zi de la serviciu si daca s-ar fi putut pleca de la serviciu ,ar fi trebuit sa iau copilul cu mine la CALARASI si asta iar nu s-ar fi putut pentru ca el are un handicap(miastenia gravis forma oculara)si necesita multa odihna mai ales in cursul dupa-amezii.intrebarea mea esteACA SUNT OBLIGATA SA MERG IN INSTANTA SI CE SE INTAMPLA DACA NU MA PREZINT?
M-am gandit sa trimit o hartie in care sa explic motivele pentru care nu pot ajunge in instanta si sa trimit prin FAX dar mi-e teama ca nu o sa ajunga la dosar
Cu respect multumesc!

Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:25, 17 Ianuarie 2013
Nu sunteti obligata sa mergeti, dar este bine sa trimiteti Intampinarea instantei, cu 5 zile inainte de termen. In Intampinare argumentati de ce este indicat ca minorul sa ramana in grija dvs., la actualul domiciliu. In incheiere solicitati si respingerea apelului facut de catre sot.
Ca sa fiti mai linistita ca Intampinarea dvs. ajunge la dosar, mergeti la oficiul postal si trimiteti prin recomandata cu confirmare de primire.
Si ca sa fiti sigura ca intampinarea chiar ajunge la dosar, in afara respectarii indicatiilor date de colega cu privire la posta, nu uitati in intampinare sa treceti si numarul de dosar la care faceti referire !
Va multumesc,
problema este ca eu am facut deja o intampinare in acest sens dar totusi primesc CITATIE precum ca ,trebuie sa ma prezint in instanta pe motiv ca sotul a adus un martor si din acest motiv trebuie sa ajung la interogatoriu ...............nu inteleg cum un APEL poate dura din iulie anul trecut pana acum ,si daca intradevar trebuie sa mai fac inca odata INTAMPINARE.
Doamna, trimiteti tot prin posta cu confirmare de primire,o completare la intampinare, prin care sustineti ceea ce ati scris mai sus si atasati si o recomandare medicala privind afectiunea copilului dvs. Puteti, in plus, sa trimiteti si prin fax, cu indicatia numarului dosarului si a termenului din citatie.
N-au decat sa faca interogatoriul prin comisie rogatorie, la dvs. in oras.
As mai avea o intrebare:
in urma hotararii de divort instanta a decis ca sotul sa-mi trimita pensia alimentara (de cand s-a depus cererea)dar nu am primit nici un ban nici pana acum ,doar dupa ce el a facut APEL a trimis pensie alimentara copilului,SI daca se poate sa-i fac plangere penala la politia din orasul in care ma aflu acum?

Alte discuții în legătură

Divort maxxxx maxxxx va rog sa-mi spuneti ce e de facut in urmatorul caz: o familie cu un copil minor in madrid ajunge la neintelegeri asa de mari ca ea este nevoita sa cheme ... (vezi toată discuția)
Recurs lukducu lukducu Daca am castigat un proces la tribunal(litigiu de munca) si reclamata a facut recurs la curtea de apel eu persoana fizica pot trimite prin fax o intampinare si ... (vezi toată discuția)
Procedura apel danutsim danutsim Buna ziua.Pot trimite pe fax o intampinare la un dosar care se judeca la curtea de apel? Precesul este joi si nu pot sa ajung. (vezi toată discuția)