avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... martor in proces penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

martor in proces penal

am depus marturie intr-un proces penal in 2010 despre o intamplare din 2008 (reglare de conturi), acum sunt citata la proces dupa atatia ani nu-mi mai amintesc mare lucru si nici nu am vazut nimic important in legatura cu aceea intamplare deoarece eram pe strada din intamplare in spatele localului unde s-a desfasurat bataia sau ce a fost a doua zi doar am auzit la tv ce s-a intamplat defapt si am facut legatura... as putea sa mi retrag declaratia si in ce fel sau cum se face acest lucru? nu doresc prin simplu fapt ca sunt vazuta ca martora (fara sa fiu martora la nimic defapt) intr-un proces de partile judecate sa ma dusmaneasca pe viitor deoarece nu am vazut nimic din ce se spune ca au facut...
Nu cred că veţi fi exonerată de a depune mărturie pe considerentul că nu vă mai amintiţi acele lucruri. Trebuie să declaraţi ce vă amintiţi, şi, atenţie, fără a încerca voit să denaturaţi lucrurile, ori să omiteţi voit anumite lucruri despre care aveţi cunoştinţă, deoarece aţi putea fi acuzat de mărturie mincinoasă.
Dacă aveţi motive să mă temeţi de ceva, există şi posibilitatea ca identitatea dvs. să fie protejată.Astfel, în anumite situaţii, dacă există probe sau indicii temeinice, că
prin prezentarea dvs. în faţa organului judiciar şi declararea unor fapte sau împrejurări ale cauzei, aţi putea pune în pericol viaţa, integritatea corporală, ori libertatea dvs.sau a altor persoane, procurorul sau instanţa de judecată poate încuviinţa ca datele de identificare ale dvs. să nu fie declarate şi să vi se atribuie o altă identitate sub care să apăreţi în faţa organului judiciar. În această situaţie datele dvs. reale vor fi consemnate într-un proces – verbal care se va păstra în condiţii de maximă siguranţă. Tot pentru a asigura protecţie celui ce depune mărturie, procurorul sau instanţa de judecată poate dispune ca audierea dvs. să se facă prin intermediul mijloacelor tehnice specifice (audio şi video), fără a fi necesară prezenţa acestuia în faţa organului judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de judecare in lipsa iuliana.jilavu iuliana.jilavu buna ziua,sunt martor intr-un proces de talharie,mai exact un ins a talharit un altul,i-a furat lantul de aur....dupa un timp mi l-a vandut mie spunandu-mi ca ... (vezi toată discuția)
Martor asistent intrebatorul intrebatorul Buna ziua la toata lumea...am si eu o intrebare daca se poate raspunde. Daca intr un proces eu sunt martor colateral (nu am participat la o anumita ... (vezi toată discuția)
Sunt citata ca martor dar nu vreau sa merg! Miss_Bastet Miss_Bastet Buna ziua! am fost sa dau o declaratie in fata unui procuror, dupa ce acesta a insistat destul de mult. Asta s-a intamplat acum cateva luni. Am facut ... (vezi toată discuția)