avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor asistent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor asistent

Buna ziua la toata lumea...am si eu o intrebare daca se poate raspunde.
Daca intr un proces eu sunt martor colateral (nu am participat la o anumita intamplare.ci doar la alegerea dintre mai multzi suspecti pe cel vinovat de catre inculpat)...si am semnat o declaratie prin care sustin ce s a intamplat...si apoi la primu proces cand sunt chemat in instanta sustin ca doresc sa mi retrag declaratia pentru a nu fii implicat intr un proces care nu are legatura cu mine...si datorita faptului ca atunci au existat anumite motive ce m au impiedicat sa mi aduc aminte faza si ce am semnat atunci...e posibil sa ma ancheteze si pe mine cu marturie mincinoasa,desi doresc retragerea declaratiei? desi eu chiar nu mi aduc aminte ceea ce s a intamplat..sunt diverse motive la mijloc...Va multumesc daca mi puteti raspunde.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:18, 18 Decembrie 2009
Buna ziua !
Nu poate fi vorba de marturie mincinoasa daca nu suntet convins ca aceea este persoana ce a savarsit fapta penala. .
Cel putin in una dintre situatiile la care v-ati referit cand l-ati/i-ati indicat pe cele vinovat sau la revenirea asupra declaratiei initiale,nu spuneti adevarul,indiferent de motivele care v-au determinat sa luati aceasta hotarare.Intrebarea care apare logic,este dvs.ce ati crede sau ce ati face in locul celor care instrumenteaza cauza.
Daca va raspundeti singur la aceasta intrebare,in mod sigur va dati seama care este raspunsul,unul de altfel,previzibil
NU nu...cred ca nu s a inteles bine...eu doar am privit cum "victima" l a indicat pe cel vinovat...deci eu doar am privit faza cum victima a ales din 3 suspecti pe 1 care ar fii vinovatu..si eu la atat am fost martor nu la faza in sine...de asta zic ca marturia mea daca nu mi aduc aminte nu cred ca e prea importanta...
Indiferent de motivul sau situatia pentru care ati depus marturie,din punct de vedere,cel ptuin logic,situatia este aceiasi,in unul dintre cazuri este piosibil sa existe o minciuna.
Cand ieri("ieri",putand fi oricand ca unitate de timp) indici ferm ceva,iar peste un timp esti evaziv sau nu iti mai amintesti,este cel ptuin un fapt care da de gandit,daca nu o marturie neconforma cu adevarul.Cand nu a fost respectat adevarul,urmeaza a stabili organele competente.
Daca ati fost de fata, la politie cand s-a efectuat identificarea din grup de "victima" si l-a indicat pe autor, apoi vi s-a luat o declaratie, acum de ce doriti sa va retrageti declaratia?
Succes!

Alte discuții în legătură

Renuntarea la declaratie de martor florin 71 florin 71 Buna ziua, as vrea un răspuns din partea dvs. in urmatoarea problema. Am fost citat ca martor intr-un proces civil privind legalitatea unui contract de ... (vezi toată discuția)
Martor in proces penal iza_ciontos iza_ciontos am depus marturie intr-un proces penal in 2010 despre o intamplare din 2008 (reglare de conturi), acum sunt citata la proces dupa atatia ani nu-mi mai amintesc ... (vezi toată discuția)
Pot sa schimb declaratia facuta daca inca nu am depus marturie? margs margs Buna seara! As avea nevoie de cateva sfaturi din partea dumneavoastra. In urma cu cateva luni a avut loc un incident in apropierea casei mele. A avut ... (vezi toată discuția)