avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Datorie firma catre stat...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Datorie firma catre stat...

Buna ziua,

Cumnata mea a avut un magazin de piese auto din 2010 pana anul trecut, al carui singur angajat era sotul ei, cu un salariu minim pe economie in acte. Mica afacere nu a mers asa ca a decis sa inchida magazinul.
Din 2011 nu a mai platit impozitul, taxele si contributiile sociale catre stat ( nu a platit contributiile pt sanatate, somaj ale angajatului - sotului) . Acum vrea sa inchida firma insa are datorii catre stat de peste 9000 ron plus penalizari, suma care din pacate nu o are, situatia financiara fiind una delicata. Un consilier juridic i-a spus ca pentru neplata contributiilor e pasibila de inchisoare. Ce urmari poate avea aceasta problema? Exista o modalitate de a ajunge la un consens cu creditorul, in aceasta situatie - statul? Se poate baga in insolventa?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Trecere datorii pe de firma pe cnp catalin_stavros catalin_stavros Salutare, Acum ceva timp am avut o intreprindere individuala, domeniul de activitate fiind comertul cu amanuntul in magazine. Din nestiinta, in momentul ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Am si eu o problema delicata...Incepand cu data de 03.01.2008 m-am angajat la un cabinet individual de insolventa, in functia de consilier juridic, ... (vezi toată discuția)
Srl -activitate suspendata r111 r111 Am infiintat un SRL in 2005. In 2008 am suspendat activitatea. La data suspendarii inregistram datorii din contributii la salarii plus penalizari pentru ... (vezi toată discuția)