avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... act notarial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

act notarial

Buna ziua!
As avea o serie de intrebari, daca aveti amabilitatea sa-mi raspundeti.
Acum doi ani am cumparat un apartament prin credit bancar. Prietenul meu a facut si el un credit de nevoi personale de cateva mii de euro pe care i-am dat ca avans la apartament.
Acum vrem sa ne despartim si am convenit ca am sa platesc eu in continuare acest credit. El vrea sa mergem la notariat si eu sa-mi iau angajamentul printr-un act autentic ca voi plati in continuare acest credit. Ce consecinte are un astfel de act?
Daca eu peste 5 luni nu mai platesc, spre exemplu, pe baza acelui angajament pot fi data in judecata si obligata sa platesc acel credit?
Si as mai avea o intrebare. Dupa aceasta despartire el refuza sa plece din apartamentul meu unde isi are si domiciliul. Ce pot face in acest caz? Este ilegal daca schimb yala si ii dau lucrurile cu proces verbal dar nu ii mai permit accesul in locuinta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:05, 17 Ianuarie 2013
Veti cere in instanta evacuarea lui, e ilegal sa procedati altfel cat el inca locuieste in apartament.
Recunoasteti prin acel angajament ca ati beneficiat de acei bani din credit, e firesc sa platiti. Bineinteles ca daca nu mai platiti actualul concubin se poate indrepta ori catre instanta ori catre executor ( functie de cum redactati actul la notar) pt a-si recupera banii.
In fata bancii dansul e dator, deci banca impotriva lui se va indrepta, iar el impotriva dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale - divort fara partaj, plata efectuata doar de unul dintre soti Koresan Koresan Sunt in divort cu sotul, am luat impreuna in 2008 , un credit de 50.000 euro pe 35 ani, eu fiind debitor, el codebitor In prezent, numai eu sunt nevoita sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am un credit de nevoi personale luat împreună cu ... Gogu70 Gogu70 Bună ziua am un credit de nevoi personale luat împreună cu fosta soție si-a luat angajamentul să plătească ea creditul ca despăgubire în favoarea mea ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament intre concubini liana vesa liana vesa Buna ziua ,am urmatoarea situatie: In timpul concubinajului de 13 ani parteneri au contractat un credit ipotecar pe o perioada de 25 ani titulatul ... (vezi toată discuția)