avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez

Sintem casatoriti de un an si ceva avem un copil de un an si de cind a nascut nu ne mai intelegem de fel .Sint singurul intretinator de familie ea nu are nici un venit mai platesc si o pensie alimentara la fosta sotie de 200 ron cu care am un baiat mai am si banci de vreo 1000 ron si salariul meu este de 1720 ron .Si m-am cam saturat de fitele ei si vreau sa divortez bani de avocat nu am asa ca nustiu cit ma costa sa depun si acte si ce mai trebui dar fara avocat Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 12:03, 17 Ianuarie 2013
Vorbiti cu actuala sotie si prezentati-va la un notar unde puteti desface casatoria pe cale amiabila.Actele necasare sunt :
certificatul de căsătorie;
certificatele de naştere;
cărţile de identitate.
Cererea de divort se depune la notariat de către ambii soţi sau prin reprezentantul lor împuternicit cu procură autentică. După înregistrarea cererii, vă vom acorda un termen de 30 de zile pentru eventuala ei retragere. La termenul fixat, vom verifica şi ne vom asigura că:------sunteţi prezenţi ambii soţi, personal;
-stăruiţi în cererea de desfacere a căsătoriei;
-sunteţi de acord cu numele pe care îl veti purta după finalizarea procedurii;
-vă menţineti celelalte declaraţii date cu ocazia depunerii cererii;
-vă puteti exprima consimţământul liber şi neviciat;
-niciunul dintre dvs. nu este pus sub interdicţie.

Va costa cam 620 lei.

Este varianta cea mai ieftina.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
Pirvan_Cristian, utilizator
Eu va recomand medierea, cale mult mai eficienta, rapida, costuri reduse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort liliana v liliana v cum se face divortul la primarie sau la notar? ce acte sunt necesare? cum se face cererea la primarie sau la notar? (vezi toată discuția)
Divort elenisa elenisa Pentru a depune cerere de divort in instanta, e nevoie de un motiv bine precizat, sau se poate invoca simplu- \\"Nepotrivire de caracter\\"? Daca divortul e de ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord -prezenta sotilor la depunerea actiunii andra-celia andra-celia cum se procedeaza la divortul prin acord daca unul dintre soti nu poate fii prezent cand se depune actiunea?se poate da o declaratie de acceptare de catre ... (vezi toată discuția)