avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fiind in concediu de ingrijire a copilului, pot fi ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fiind in concediu de ingrijire a copilului, pot fi administratorul unui SRL-D?

Buna,

Sunt in concediu de crestere a copilului pana in 13 august. Dorim sa infiintam un SRL-D. Poate acesta fi pe numele meu sau mai bine pe numele sotului?
La Registrul Comertului mi s-a spus ca nu exista nici un fel de restrictii in acest sens, sa ma duc la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, de unde primesc indemnizatia de crestere a copilului. Acolo am primit raspunsul ca daca realizez venituri, atunci nu e voie, ori renunt la indemnizatia de crestere a copilului, si, atunci, e voie.
Pot fi administratorul firmei atunci? Sotul unic asociat iar eu administrator? Sau ramane pe numele sotului si sa nu ne complicam?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: sara1985 , utilizator 22:29, 20 Ianuarie 2013
Puteti deschide SRL-D cu 2 asociati, DVS si sotul, iar sotul sa fie Administrator.Dvs. nu realizati venituri in acest an,pana la 13 august.Veti beneficia doar de dividende incepand cu 2014.Daca deschideti SRL-D pe numele dvs, atunci angajati sotul ca administrator si indepliniti si din conditiile de angajare impuse de OUG 6/2011.
[ link extern ] -/
Va multumesc pentru raspuns.
Buna seara,

Pentru a infiinta un SRL_D trebuie atat dvs. cat si sotul dvs. sa indepliniti cumulativ doua conditii:

1. sa aveti varsta cuprinsa intre 18-35 ani
2. sa nu fiti asociat, administrator in alte societati comerciale

Putem fi ambii asociati? eu cum justific faptul ca devin asociat in ciuda faptului ca sunt in concediu de ingrijire a copilului, primesc indemnizatia de crestere a copilului si nu am voie sa realizez alte venituri? prin statutul de asociat nu primesc dividende? unde mentionez ca in 2013 nu vreau sa primesc pentru ca sunt in CIC pana in data de 13 august?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere copil si statutul de asociat unic/administrator DanielaMocanu83 DanielaMocanu83 Buna ziua. Ma aflu in concediu prenatal urmand ca in octombrie 2016 sa intru in CCC. Intrebarea este urmatoare: daca infiintez, pana la intrarea in CCC, un ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl in timpul concediului de cresterea copilului DanaMaria16 DanaMaria16 Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator? Pot avea activitate pe SRL fara sa imi pierd ... (vezi toată discuția)
Asociat srl-d gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil si vreau sa deschid un SRLD in care voi fi unic asociat. Pierd indemnizatia de crestere copil daca apar ca ... (vezi toată discuția)