avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vatamare corporala si fuga de locul accidentului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Vatamare corporala si fuga de locul accidentului

Problema cu care ma confrunt este urmatoarea: in data de 5 ianuarie am accidentat usor un baiat pe trecerea de pietoni. Am oprit sa vad cum se simnte copilul, daca are nevoie de ingrijiri medicale, el refuzand orice ajutor( de al duce la spital pt un control, de al duce acasa la parinti pt a le relata accidentul). Eu ne dorind sa ma sustrag faptei i-am lasat nr meu de telefon in caz de ceva sa fiu anuntat si sa vedem ce e de facut. Problema e ca nu am anuntat accidentul la politie de unde si ,,fuga de la locul accidentului'',nu?. Dupa o saptamana copilul a avut nevoie de operatie la picior. Nici pana azi nu este o plangere pe numele meu...doar una a parintilor copilului in care anunta politia despre accident. Acuma urmeaza a ma intelege cu parintii in vederea despagubiri. In caz ca nu accept suma propusa de ei, care e pedeapsa pe care o pot lua?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 13:56, 17 Ianuarie 2013
Daca parintii vor face o plangere penala, si nu vor dori sa o retraga din cauza faptului ca nu veti ajunge la un consens privind despagubirile, problema aplicarii unei pedepse se va pune daca procurorul va va trimite in judecata. In acest caz, daca nu aveti alte antecedente, veti primi o pedeapsa cu suspendare. Ar fi bine totusi sa va angajati un avocat care sa stie sa gestioneze situatia.
Nu, nu am alte antecedete, Pedeapsa minima in acesta situatie care ar putea fi?
Ar trebui sa fiti foarte atent , daca ingrijirile medicale aferente operatiei, inclusiv perioada de recuperare depasesc 60 de zile, nu mai este posibila retragerea plangerii( art.182 Cod penal).

Va sfatuiesc sa va angajati un avocat, care sa studieze dosarul de la politie( consider ca daca parintii copilului au anuntat politia, asa cum spuneti, s-a format deja un dosar penal).

Copilul fiind minor parintii au calitatea de reprezentanti legali si dreptul de a formula cereri/plangeri la Politie.

In concluzie tratati cu seriozitate speta .
Asiguratorul unde ati incheiat RCA-ul valabil vor despagubi partea vatamata. Raspunderea penala va fi angajata pentru mai mult de 10 zile ingrijiri medicale , numai daca partea vatamata depune plangere in 60 zile de la accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni cornel_babus cornel_babus buna ziua numele meu este cornel revin cu o intrbare adresata mai demult in legatura cu un accident pe trecerea de pietoni petrecut in 27.11.2009 am primit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, despagubiri PriponC PriponC Fratele meu a suferit un accident rutier. el conducea automobilul iar in masina cu el se afla si o fata minora care din cauza accidentului a suferit o ... (vezi toată discuția)