avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contract de agent partener /comision cu partener non-UE
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contract de agent partener /comision cu partener non-UE

Sunt pensionar in sistemul public de pensii si sunt inregistrat ca PFA. In calitate de PFA sunt parte a unei colaborari in trei.
Partenerul dintr-o tara non-UE are un contract de agent, de reprezentatre pe baza de comision, cu societati romaneasti (SA) sau private. Prin acest contract partenerul se angajeaza sa aduca de lucru societatilor romanesti. In baza contractului se retine la sursa impozitul de 16% pentru venitul/comisionul cuvenit.
La randul meu, ca PFA, am un contract de agent/comision pentru reprezentarea partenerului strain in fata societatilor romanesti.
In conditiile in care se poate proba cu documente (contract si Certificatul de inregistrare fiscala in tara respectiva, a partenerului strain) retinerea la sursa a impozitului pentru venitul/comisionul ce mi se cuvine contractual mai trebuie sa platesc in tara impozitul pe venit de 16%? Dar CASS-ul ?

Cu multumiri, Daniel Manciu

Alte discuții în legătură

Dubla impozitare DanielManciu DanielManciu Buna seara, Sunt PFA, pensionar si am derulat in 2013 doua contracte: - unul cu un partener dintr-o tara (Costa Rica) neinclusa ... (vezi toată discuția)
Facturi pfa Daniel Manciu Daniel Manciu Bună Dimineața, Sunt PFA în sistem real, cu realizare de operațiuni care nu dau drept de deducere a TVA și derulez un contract de ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu persoane fizice neautorizate in baza unui contract de comision? prindeo prindeo Buna ziua, Am deschis recent o firma care se ocupa cu intermedieri, si am nevoie sa colaborez cu persoane fizice pentru a prospecta piata si a-mi gasi ... (vezi toată discuția)