La Primaria Bucuressti a fost depusa documentatia pentru Autorizatia de construire,la data de 2/11/2012.Urmare a solicitarii serviciului de Urbanism,la data de 18/12/2012 a fost completata documentatia cu inca trei documente(2 acte in orginal si un deviz conform cu HG28/2008).Tot la acea data si apoi prin telefon am primit de la functionarul care a lucrat dosarul,ca acesta fiind complet a fost trimis pentru semnat dar nu poate sa precizeze un termen si nici unde se afla lucrarea. .Azi 17/01/2013 nu numai ca nu am autorizatia,dar nici nu poate spune nimeni cand va fii gata.In situatia in care aceasta nu apare pana in data de 16/02/2013 cand a trecut 1 an de la emiterea Certificatului de urbanism ,exista riscul sa fiu obligata sa reiau etapele de la capat?Unde sau la cine in afara de functionara care s-a ocupat de aceasta lucrare mai pot apela ?[
Buna ziua!
Preventiv, demarati si procedura de prelungire a CU; daca asteptati sa expire, va trebui sa reluati procedura, dar daca solicitati prelungirea inainte de expirarea termenului, nu mai parcurgeti intreaga procedura de emitere CU.
In ceea ce priveste AC, faceti o cerere in scris catre Serviciul Urbanism unde ati depus initial documentatia pentru obtinerea AC in care le solicitati sa va transmita stadiul documentatiei d-voastra (mentionati numarul de inregistrare cu care ati depus documentatia). faceti cererea scurta si concisa, cu elemente clare de identificare (numele d-voastra, al proiectului, data si nr. cu care ati depus documentatia, data la care vi s-au cerut completari, data la care ati solicitat informatii despre stadiul procedurii....). Obligatoriu, luati numar de inregistrare cand depuneti cererea.
Prin lege, sunt obligati sa raspunda cererilor scrise. Daca nu depuneti nici o solicitare scrisa, in cazul in care situatia va degenera, vor sustine ca AC era gata, dar nu s-a interesat nimeni de ea...(!). Tlefoanele sunt doar vorbe in eter! Asa, avand o solicitare scrisa, cu nr. de inregistrare de la ei, nu pot contesta faptele.
Mult succes!
Va multumesc.Ar mai fii o luna pana cand expira CU.Voi tine cont de sfaturile pe care ati avut amabilitatea sa le oferiti.Cui trebuie sa adresez cererea,Serviciului de Urbanism sau persoanei careia i-a fost atribuita lucrarea si care mi-a spus ca din punctul ei de vedere documentatia fiind completa a trimis-o spre semnare?
Parerea mea este sa adresati cererea Serviciului de Urbanism. Oamenii se mai schimba.....Serviciul ramane... :)
...dar specificati ca vi s-a spus faptul ca documentatia e completa la data de xxxxx (nu cred ca este necesar sa mentionati numele..)
Mult succes va doresc si nervi tari!
Am depus azi o cerere in care am solicitat informatii despre stadiul dosarului meu si tot azi am depus o cerere de prelungire a termenului de valabilitate Certificat Urbanism,prin registratura.La cererea de prelungire am atasat copie a certificatului de urbanism asa cum este cerinta in formularul de cerere.Functionara de la ghiseu, care a inregistrat cererea a cerut sa depun certificatul de urbanism in original.Am refuzat si am cerut sa fie inregistrata cererea ca atare,conforma cu cerinta din formularul afisat si la avizierul din sediul Registraturii Primariei.Mi sa spus ca procedand astfel e ca si cand nu as fi depus cerere de prelungire.Ce sa fac mai departe?