avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale FUZIUNE PRIN ABSORBTIE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

FUZIUNE PRIN ABSORBTIE

Am o speta si apelez la sprijinul dvs, daca se poate:

exista doua societati: A (S.A.) si B (S.R.L.)
Societatea B (care va fi absorbita si se va dizolva) detine majoritatea actiunilor societatii A (care va fi societatea absorbanta).

In aceasta situatie, societatea A isi mai majoreaza capitalul social in urma fuziunii pentru cooptarea asociatiilor societatii B in cadrul societatii absorbante (societatea A) ?

Sau societatea A poate transmite spre compensare in mod direct catre actionarii societatii B actiunile detinute de soc. B in soc. A? Insa, in acest din urma caz, la raportul de schimb pot exista diferente de valoare intre valoarea contabila a actiunilor societatii A si val. comntabila a partilor sociale ale societatii B. Ce se intampla cu diferentele rezultate?

Multumesc anticipat pentru sprijin!
D-na avocat, legea 31/1990 va lamureste pe deplin asupra intrebarilor d-voastra.
Am lansat ieri pe forum o tema de discutie legata de fuziunea prin absorbtie a unie societati dcare este actinart majoritar in societatea absorbanta.

Are cineva o solutie concreta sa ofere, fara sa trimita "generic" la lege?

Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune firme danciobica danciobica As vrea sa stiu ce presupune o fuziune prin absorbtie, in principiu. In concret un IMM vrea sa absoarba o microintreprindere. Micro este firma de proiect ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga la o societate pe actiuni hajnyci hajnyci Buna ziua! va rog sa-mi spuneti si mie ce trebuie sa contina o hatarare AGA in cazul unei S.A. privind fuziunea. Sunt doua firme, una absoarbe pe alta, defapt ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie maryette maryette Este vorba de 2 soc.care au fuzionat,una dintre ele a fost radiata. Intre data proiectului de fuziune si data efectiva a fuziunii,au existat modificari ... (vezi toată discuția)