avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori ; nerespectarea intelegerii de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori ; nerespectarea intelegerii de catre tata

Am divortat in anul 2011de cel ce trebuia sa imi fie bun sot. Pt a termina mult mai repede procesul am cerut in instanta daka se poate fetita noastra sa ramane la el insa sa mi se permita sa o vad cand doresc. Vorbind cu el am cazut la comun akord si lam rugat sa imi inapoieze lucrurile bunuri si toate hate hainele mi-a spus intotdeauna ca mi le va da insa fara nici un rezultat. Si copilul nu imi da voie sa il vad. Ce pot sa fak ? :(
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:51, 17 Ianuarie 2013
Lecturati cuprinsul hotararii judecatoresti, in care exista specificata intelegerea Dumneavoastra. In privinta legaturilor personale cu minorul/minora, acestea vor putea fi obtinute pe calea unui proces avand ca obiect stabilirea unui program in acest sens, in situatia in care nu este specificat in cuprinsul hotararii.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
ContSters98997, utilizator
Daca instanta a dispus prin hotarare un program de vizitare atunci el trebuie resoectat. Cum in cazul dvs nu se respecta, va putea fi pus in executare prin intermediul unui executor judecatoresc.

Daca insa instanta nu a dispus si dvs ati avut doar o intelegere verbala cu fostul sot, atunci va trebui sa deschideti o noua actiune in instanta avand ca obiect stabilirea unui program de vizitare a minorei.

Daca hotararea a fost pronuntata anterior datei de 01.10.2011, atunci veti putea ca in noul dosar sa solicitati si custodia comuna a copilului, daca va doriti acest lucru binenteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de divort chrysler_sro chrysler_sro buna ziua.am si eu nevoie de niste lamuriri.sunt casatorit de 3 ani si avem si o fetita de 3 ani,si de o perioada nu ne mai intelegem ea a fost plecata ... (vezi toată discuția)
Program de vizita moglanmatei moglanmatei in urma procesului de divort nu sa stabilit un program de vizita pt copilul din prima casatorie si as vrea ca acest lucru sa se intample de aici incolo fiindca ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tata oanapdv oanapdv Sotul meu a aflat in urma cu un an si jumatate ca are o fetita ( la nasterea copilului). Cum mama fetitei nu a fost de acord cu efectuarea unui test ADN iar ei ... (vezi toată discuția)