avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare firma

Buna ziua, as dori sa imi infiintez o firma, intr-un sediu inchiriat. Am inteles ca pe langa acel contract de chirie, mai am nevoie si de un accept in scris al proprietarului pentru a putea sa imi infiintez firma pe acea locatie. E corect ce zic?si daca da...exista un formular tip pentru acest lucru?sau imi puteti da va rog un model, care sa fie ok la registru comertului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristi4b , utilizator 07:43, 18 Ianuarie 2013
Aveti nevoie de o copie a actului de proprietate. Daca sunt 2 proprietari si contractul de inchiriere este semnat doar cu unul dintre proprietari va trebuie si decalratia celuilalt ca e de acord cu infiintarea sediului.

Daca este un apartament la bloc veti avea nevioie si de acordul vecinilor direct afectati si a asociatie de proprietari.
pf...ca e mai complicata treaba..e..un spatiu al bisericii..dar..sper sa aiba act de proprietate...banuiesc ca am nevoie de copie dupa act de proprietate..si..dupa ceva declaratie a conducerii institutiei respective..ca e de acord..nu?!? sau gresesc?
Chiar incheierea contractului de inchiriere semnifica acordul proprietarului. Probabil ca au un act de donatie pt spatiul respectiv, ca asa se intampla in cele mai multe cazuri.

Oricum depuneti dosarul la registru si veti vedea ce mai solicita cei de acolo, daca cumva il vor considera incomplet. Vi se va acorda un termen de 2 saptamani, timp in care sa depuneti actele solicitate.
Este suficient contractul de inchiriere. Nu este temei legal pentru solicitarea dovezii proprietatii ci doar a actului care face dovada folosintei. In acest sens sunt normele de tinere a registrului comertului Ordinul nr. 2594/C din 10 octombrie 2008 a MJ, astfel la art. 69 lit. b se arata referitor la actul care face dovada sediului -,, documentul care atesta drepturile de folosinta asupra spatiului cu destinatie sediu social..." si le enumera pe toate, intre acestea figurand si contractul de inchiriere. De altfel aruncati o privire pe site-ul ONRC-ului sa vedeti ca am dreptate: [ link extern ]
Listati fluturasul informativ si indicati-le functionarilor de la registru articolul pe care vi l-am indicat din norme. Refuzul de a lua in considerare contractul de inchiriere reprezinta un abuz.
buna informatie...va multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere punct de lucru ong ceostoy ceostoy Buna ziua, Daca o asociatie (ONG) are sediul Social in Pitesti si isi desfasoara activitatea propriu-zisa in Bucuresti, ce trebuie sa fac pentru a declara ... (vezi toată discuția)
Comodat magdutza80 magdutza80 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Este vorba despre o firma care are punct de lucru la o anumita adresa. Acum vrea sa mute sediul social la adresa unde are ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma danabengy danabengy Buna, am o intrebare: eu si sotul meu dorim sa infiintam o firma, dar nu avem sediu social. Avem o casa la tara care a fost a socrilor mei, ambii decedati, ... (vezi toată discuția)