Vreau sa angajez o persoana si o supun mai intai la o proba.
1. Cat poate fi maximum perioadei de proba ?
2. Dupa ce s-a terminat perioada de proba, persoana respectiva corespunde cerintelor postului si urmeaza sa-i fac un contract de munca. Presupunand ca perioada de proba (indiferent cat ar fi ea de mare) se termina pe 15 ianuarie, cu ce data va incepe contractul de munca ?
3. Perioada de proba reprezinta vechime in munca ? Daca da, de unde se vede asta?
1. Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere - art.31 alin.1 C.mun.
2. Nu, perioada de proba face parte integranta din durata c.i.m. .. art.31 alin.1 C.mun. mentionat mai sus este aplicabil in cazul c.i.m. incheiate pe durata nedeterminata .
Pentru c.i.m. pe durata determinata , avem prevederile art.85 C.mun.:
Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaţilor încadraţi în funcţii de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.
3. Art.32 (3)C.mun. : Perioada de proba constituie vechime in munca.
Revisal-urgent
sallai
daca angajez pe perioada de proba de 30 de zile, contractul de munca este pe perioada determinata sau se poata pe perioada nedeteminata? multumesc (vezi toată discuția)