avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... plata impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

plata impozit

Buna ziua va rog ajutati-ma am salariu minim pe economie si patronul mi a cerut sa platesc eu contributiile la stat daca nu ma ttrece cu jumatate de norma.Nu am fost de acord sa platesc si trecut cu jumate de norma 380 salariu.e corect ce se face daca vreau sa fiu la 8 ore trebuie sa i dau din salariul meu minim pe economie 250.Va rog ajutati -ma.

Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:21, 17 Ianuarie 2013
Ceea ce vi s-a intamplat este un abuz. Aceasta situatie este o incalcare a dispozitiilor art. 296 indice 3 Cod fiscal care prevede ca au calitatea de contribuabili ai sistemelor de asigurari sociale persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii (lit. a) si persoanele juridice care au calitatea de angajatori (lit. e).
Mai mult de atat daca contractul individual de munca prevede un anumit salariu si un anumit timp de munca, acestea nu pot fi modificate fara acordul dumneavoastra exprimat printr-un act aditional la contractul individual de munca.
Puteti formula plangere la ITM impotriva acestei decizii a angajatorului dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj yna31 yna31 Buna ziua va rog ajutati-ma am salariu minim pe economie si patronul mi a cerut sa platesc eu contributiile la stat daca nu ma ttrece cu jumatate de norma.Nu ... (vezi toată discuția)
Ce dari trebuie platite la stat? fany74 fany74 Am lucrat la o firma din 2000 pana la jumatatea luni noiembrie,cand mi-am cerut bani pe luna noiembrie am fost dat afara,a doua zi am fost sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Fluturas salariu si act aditional tip lista cyan cyan 1. Angajatorul este obligat prin lege sa elibereze fluturas cu salariul sau nu este o obligatie? Care etse temeiul legal? 2. Actul aditional la c.i.m. ... (vezi toată discuția)