avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor control garda financiara
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

control garda financiara

1.ce acte trebuie sa prezint la un eventual control al garzii financiare?
2.pot refuza controlul pe loc si sa ma programez intr-o alta zi pentru verificarea actelor? (asa mi-a zis o prietena)
3.Mi se cer si facturi prin care sa dovedesc provenienta marfii? cum fac daca sunt de luna trecuta si le-am dat la contabila?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:40, 17 Ianuarie 2013
1. Conform prevederilor Codului de procedura fiscala aveti obligatia sa prezentati toate actele si documentele, sa furnizati toate informatiile cu privire la tematica controlului efectuat (art. 10 si art. 106 alin. 1 Cod procedura fiscala).
2. Nu puteti refuza efectuarea controlului mai ales daca acesta este innopinat. Puteti cere replanificarea efectuarii controlului dar numai pentru motive temeinice.
3. Organul de control are dreptul sa va solicite orice document cu privire la o anumita stare de fapt fiscala, iar dumneavoastra aveti obligatia sa prezentati toate documentele cerute. Daca documentele nu sunt la sediul societatii trebuie sa indicati locul unde acestea se afla si sa le prezentati in timpul cat mai scurt organului de control fiscal.
1. Toate documentele pe care reprezentantii garzii financiare le considera necesare, pentru controlul in curs. Bineinteles ca ma refer la documentele contabile sau fiscale.
2. Da, puteti sa faceti o programare a controlului.
3. Sunati contabila si solicitati facturile care sunt la ea, urmand ca dupa control sa le inapoiati pentru a fi incheiata luna decembrie.

Cred ca este bine sa cititi si link-ul urmator:
www.avocatnet.ro/content/art...
Cu tot respectul, insa cu privire la punctul 2 doresc sa va precizez ca Garda Financiara executa controale prin metoda innopinat, metoda prevazuta de art. 97 alin. 1 lit. b Cod procedura fiscala. Ori daca nu exista motive temeinice pentru amanarea controlului de unde mai este caracterul innopinat? Chiar si in articolul la care face trimitere in postarea dumneavoastra se face referire la aceasta metoda de control practicata de Garda Financiara ...
Din propria practica precizez ca daca nu exista motive temeinice pentru amanarea controlului, acesta se va desfasura. Iar daca comerciantul refuza sa permita accesul in incinta societatii a organelor de control, savarseste infractiunea de evaziune fiscala prevazuta de art. 5 din legea nr. 241/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garda financiara stelian67 stelian67 Sunt actionar in doua societati comerciale si administrator pentru amindoua din anul 2000. De-a lungul a 10 ani am avut cite 7-8 controale de la Garda ... (vezi toată discuția)
Sechestru garda financiara georgiana.td georgiana.td Buna ziua . Impreuna cu sora avem o librarie de cartier, in Bucuresti . in urma cu 4 ani , un agent comercial ne-a propus sa cumparam de la el hartie de ... (vezi toată discuția)
Control garda financiara bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua Am detinut o societate asupra careia s-a decis lichidarea in 2008 : 12/09/2008 Amânat Solutie: Prorogă termenul de soluţionare a acţiunii ... (vezi toată discuția)