avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare/Vanzare drept de proprietate pe teren agricol ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare/Vanzare drept de proprietate pe teren agricol ca mostenitor

Vreau sa cedez/vand dreptul de proprietate asupra unui teren agricol in calitate de mostenitor al tatalui meu (proprietar de drept in act). Precizez urmatoarele:
- terenul agricol nu a fost stabilit inca de primaria locala; exista doar un act in care este stipulat dreptul de improprietarire asupra terenului agricol.
- am un frate si mama traieste
- nu a fost facuta succesiune pentru acest act
In aceste conditii, cum este posibila cedarea/vanzarea dreptului de proprietate?

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
cdinca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 23:39, 17 Ianuarie 2013
In primul rand, Primaria trebuie sa dea in posesie terenul respectiv (daca au fost parcurse toate procedurile legale necesare!!!). Avand in vedere ca proprietarul de drept nu mai traieste, atunci mostenitorilor legali li se va da in posesie acest teren. Pentru aceasta, trebuie sa prezentati la Primarie certificatul de calitate de mostenitor (act care sa ateste ca aveti calitate de mostenitor rezervatar, chiar daca nu s-a dezbatut succesiunea).
In ceea ce priveste vanzarea terenului, mai intai dezbateti succesiunea si apoi vindeti. Mai este si varianta vanzarii drepturilor succesorale, dar atentie - aceasta se face in universalitatea drepturilor, adica vindeti toate drepturile succesorale nu numai dreptul asupra terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma puteti ajuta in urmatoarea speta, va rog mult? ... Luge Luge Buna ziua. Ma puteti ajuta in urmatoarea speta, va rog mult? Un cunoscut este legatar universal al unei persoane care a decedat in urma cu cativa ani. ... (vezi toată discuția)
Cesiune drepturi succesorale claudiu0306 claudiu0306 Buna seara ,am nevoie si eu de o informatie. Doresc sa cesionez de la o persoana drepturile succesorale pt. un apartament in bucuresti , dar persoana ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire cris2020 cris2020 Tata a decedat în mai 2018. Suntem două surori și mama e in viață. In urma decesului tatălui au rămas un apartament și o casă. Mama are o oarecare ... (vezi toată discuția)