avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Ma puteti ajuta in urmatoarea speta, va rog ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Ma puteti ajuta in urmatoarea speta, va rog mult? ...

Buna ziua. Ma puteti ajuta in urmatoarea speta, va rog mult?
Un cunoscut este legatar universal al unei persoane care a decedat in urma cu cativa ani. Decedatul trebuia sa primeasca un teren, teren pentru care primaria in raza careia se afla terenul, a recunoscut dreptul de proprietate al decedatului asupra terenului, dar nu a emis titlu de proprietate in timpul vietii acestuia.
Legatarul m-a imputernicit sa obtin un act de proprietate asupra terenului pe numele sau (adica al legatarului).
Credeti ca as avea sorti de izbanda in acest demers? Totodata, credeti ca as putea face ceva ca respectivul titlu de proprietate, daca va fi emis, sa fie emis pe numele meu (adica pot face un act cu legatarul, act care sa imi dea vreun drept asupra terenului sau eventualelor deapagubiri?).
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2021
Luge, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 16:41, 9 Decembrie 2021
Puteti incheia o conventie cu legatarul astfel incat sa dobanditi din drepturile sale.
Dar in mod normal tilul de proprietate ar trebui emis pe numele defunctului. Legatarul il mosteneste apoi (daca nu exista mostenitori rezervatari cu pretentii) prin dezbaterea succesiunii, ulterior isi intabuleaza dreptul de proprietate si mai apoi va vinde dvs.
Imi puteti spune ce drepturi pot dobandi pe baza conventiei?
Precizez faptul ca legatarul este o persoana in varsta si as vrea sa rezolv acest lucru cat mai curand, in asa fel sa nu apara alte lucruri neprevazute. Multumesc mult!
Spre exemplu, puteti cumpara drepturile succesorale ale legatarului (fie in mod universal, fie cu privire la dreptul de a culege succesiunea terenului, incluzand aici si orice drepturi accesorii - de a va adresa instantei ori diverselor institutii pentru emiterea actelor de improprietarire a defunctului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma puteti ajuta va rog cu o parere legata de urmatoarea ... Luge Luge Buna ziua. Ma puteti ajuta va rog cu o parere legata de urmatoarea situatie? Exista un teren in extravilan pentru care nu s-a emis titlu de proprietate. Dar ... (vezi toată discuția)
De unde pot solicita o copie de pe un contract de inchiriere al unui apartament preluat în timpul comunismului? Silvia1945 Silvia1945 De unde pot solicita o copie de pe un contract de inchiriere a unui apartament, preluat in urma demolarii casei de comunisti? Bună ziua! O prietenă ... (vezi toată discuția)
Speță succesiune bn adecedat in anul 2000 și era căsătorită ... Dor77 Dor77 Speță succesiune BN adecedat in anul 2000 și era căsătorită cu BD care a decedat în 2014 BD a lăsat un legat cu titlu universal pentru o ... (vezi toată discuția)