avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pierdut contract prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pierdut contract prima casa

Buna seara. Sora mea si-a cumparat un apartament cu programul prima casa. Dupa ce a semant contractul la notar impreuna cu fostul proprietar, notarul a dus contractul de vanzare cumparare semnat in 5 exemplare, la CF, unde urma sa fie stampilat de cei de la CF. Notarul ne-a spus ca de la CF vor fi trimise un exemplar in original la notar, unul v-a ramane la CF si celelalte 3 vor fi trimise la banca de unde s-a luat creditul. Urmand ca banca sa o sune pe sora mea si pe fostul proprietar sa vina si sa ia fiecare cate un exemplar in original dintre cele trei trimise de CF. Dupa o luna de asteptare am fost la banca si ni s-a spus ca ei nu au decat un exemplar. Am fost la notar, acesta are si el un exemplar. Am fost la CF si acestia au tot un exemplar. Nimeni nu stie unde sunt celelalte doua exemplare. Poate sa imi spuna cineva ce am putea face? Notarul a spus sa mergem sa mai faca 2 exemplare in original sa aveam si noi si fostul proprietar cate un exemplar. Totusi nu mi se pare normal. Doua exemplare unde sunt? Cine poate sa imi dea un sfat, va rog, e bine venit. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 18:51, 19 Ianuarie 2013
”Notarul ne-a spus ca de la CF vor fi trimise un exemplar in original la notar, unul v-a ramane la CF si celelalte 3 vor fi trimise la . . .” păi, la biroul notarial există dovada expedierii în număr de ”X” exemplare către respectivii destinatari (notarul a uitat și a făcut mai puține exemplare).Depuneți-i o Cerere în acest sens și solicitații răspuns în termen legal ori, pe banii dvs. mai faceți exemplarele necesare/lipsă.

Multumesc pentru raspuns. Notarul are dovada care arata ca a trimis 3 exemplare catre banca. La banca insa nu se gaseste decat unul singur. Tocmai asta imi pare ciudat. Daca toate trei au fost trimise la banca, sa fie oare atat de ametiti cei care lucreaza cu actele oficiale incat sa rataceasca doua dintre contracte? Ma gandesc sa contactez protectia consumatorului, insa nu stiu daca ma pot ajuta cei de la opc cu ceva. Si daca as stii ca au fost rupte sau shreduite din greseala, m-as linisti, dar din pacate traim in Romania unde au patit alti oameni ca le-au fost vandute casele sau ipotecate la banca. Nu as vrea sa se intample si cu noi acelasi lucru. Daca mai aveti un sfat cu ce am putea sa facem in situatia aceasta la banca va rog sa ne ajutati. Multumesc
dacă notarul v-a dovedit cu document că a expediat . . ., atunci :
1) pe baza unei copii de pe actul notarului și a unei plângeri scurtă, clară și precisă (totul în dublu exemplar) ce-o depuneți băncii cu nr. de înregistrare, îi solicitați explicațiile necesare, îi comunicați că interesele legitime ale ale dvs. au de suferit de pe urma acelui fenomen, că v-au vătămat etc etc Acordații termen de soluționare și comunicare, să zicem un termen rezonabil de 10 zile de la data primirii plângerii dvs. și că, începând cu data ”X” veți fi nevoit a chema banca în judecată.Mai mult, solicitații băncii o copie xerox de pe documentul pe care a semnat notarului (corespondenței acestuia) numărul de documente primite, data, funcția respectivului angajat al băncii, numărul de înregistrare din Registrul băncii+copie xerox doar pt acele documente din acel registru ;
2) paralel cu această diligență, ați putea formula și o plângere cu nr. de înregistrare depusă Comisariatului jud. pt. Protecția Consumatorului ;
3) puteți expedia plângerile și recomandat cu Confirmare de primire.
Funcție de rezultatul primit, hotărâți.Dacă e negativ dar aveți proba de la notar : ori corespondența a fost trimisă în mod neprotejat (ipoteză doar) și cumva ar fi ajuns mai puține (prin absurd) ori, trebuie gândit și la poștă ?!
4) Pe baza probelor obținute în favoarea dvs. mai puteți consulta un BUN avocat (local sau de oriunde puteți/doriți) și eventual, o acțiune în judecată (poate fi, cumva și o neglijență în serviciu a funcționarilor băncii).

Va multumesc mult de tot pentru sfat. Am facut cum m-ati sfatuit si apoi am mers la banca cu o falca in cer si una in pamant si le-am explicat ce urmeaza sa fac in cazul in care nu au de gand sa isi dea interesul si sa gaseasca contractele pierdute. Dupa ce mi-au explicat sus si tare ca ei nu au ce sa faca si sa merg sa imi faca notarul un duplicat conform cu originalul le-am zis ca nu scapa de mine pana nu gasesc contractele. Le-am explicat si frumos si mai putin frumos ca daca nu remediaza problema deseara vor da interviu la toate televiziunile pe care le pot suna. Opa! Cand au auzit asta, atunci au schimbat placa. M-au asigurat ca vor face tot posibilul sa le gaseasca si ma vor suna. Am plecat acasa, iar dupa maxim o ora m-au sunat ca au gasit unul dintre exemplarele pierdute. Am fost la banca cu o gramada de oameni dupa mine (m-am gandit sa am martori) si am luat acel exemplar si i-am invitat frumos sa il caute si pe celalalt. Luni voi merge sa recuperez si al doilea exemplar. Sfatuiesc si pe alti care intampina aceasi problema sa nu se lase pana nu isi rezolva problemele. Traim intr-o tara in care au fost evacuati oameni din spitale de niste netrebnici care sunt proprietari cu acte false pe acele cladiri.
Inca o data vreau sa va multumesc frumos pentru informatiile date, mi-au fost de mare folos.
mă bucur pt. reușita dvs.Bravo! Sunteți o luptătoare (viața-i o luptă, luptă-te cu viața) ! Mulțumiții lui Dumnezeu și proprietarilor acestui minunat forum ce-i poate ajuta la timp pe cei aflați în impas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru pastrat de banca miha006 miha006 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament cu credit ipotecar de la banca. Cand s-a facut incheierea de intabulare pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Banca poate detine un act de intabulare in original? uri uri In urma ca 4 ani am cumparat un imobil cu credit ipotecar. Actele de vanzare -cumparare s-au incheiat la banca in prezenta unui notar agreat de banca. Acelasi ... (vezi toată discuția)
Plângere împotriva rezoluþiilor sau ordonanþelor procurorului de netrimitere în judecatã (art.278 ind.1 c.p.p.) CORTEX CORTEX Buna ziua. Imi puteti spune va rog ca in cazul unei plângeri împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ... (vezi toată discuția)