avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 020
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 020

In decembrie am obtinut o suma mica dintr-un contract ocazional pe DDA (mult sub limita de TVA). In aceste conditii mai e nevoie sa depun 020?:sorry:
Cel mai recent răspuns: elfa64 , utilizator 09:51, 18 Ianuarie 2013
Formularul 020 nu are nimic cu inregistrarea in scopuri TVA.
Mai multe amanunte gasiti aici:
[ link extern ]
Eu stiu foarte bine cum arata declaratia, ca am vazut-o ieri pe net. Desi ocazional mai obtin venituri dda, doar acum cateva zile am auzit de aceasta declaratie. Nu inteleg care este scopul ei, eu oricum depun 200 in luna mai a fiecarui an(daca am venituri in anul anterior, evident). Din ce am citit pe diferite pagini, asa am inteles, ca se leaga de TVA, de aceea intreb.
Chiar pe avocat.ro am gasit asta:

2) Formular 020 - Declaratia de inregistrare fiscala/ de mentiuni pentru persoane fizice romane


Se depune de persoanele fizice, altele decat persoanele fizice romane care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire (65.000 de euro, adica 220.000 lei).

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactii imobiliare VodaAna VodaAna Am cumparat un teren forestier ( teren cu arbori) in anul 2008 cu o vaoare mare si am vindut acetst tere forestier (teren cu arbori) in starea in care l-am ... (vezi toată discuția)
Achizitie de la particulari costachel costachel Buna ziua. Am citit din ce am gasit pe net ,dar nu sunt lamurit complet in urmatoarea situatie: I.I. cu activitate de comert on line. Marfa o vinde in ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere sau platitoare de impozit pe profit kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O firma infiintata in 2006, care a avut activitatea suspendata si a reluat activitate pe 10.01.2013, trebuie trecuta la ... (vezi toată discuția)