avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa datorii stat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa datorii stat

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare:
O societate comerciala are datorii la bugetul de stat. Datoriile au deja o vechime de peste 2 ani, de cand societatea nu a mai avut nicio activitate. Datoriiile sunt de cca 30 mii lei.Societatea doreste sa intre in insolventa. Credeti ca finantele o sa ii ceara insolventa si o sa inceapa demararea procedurii, datorita datoriilor, sau trebuie sa o ceara societatea respectiva?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:38, 4 Martie 2013
derbedea a scris:

Mi-a mai venit in minte o intrebare. |Societatea are datorii catre asociati (creditare firma) de peste 45.000 lei. Asociatii pot cere ei lichidarea firmei pentru datoriile catre ei?


Revin cu precizari pentru cel care a deschis topicul.
Personal, am asistat in sala de judecata la o sedinta intr-un proces de faliment in care judecatorul a aprobat inscrierea in Tabelul creantelor, o suma depusa ca si creditare societate de catre un asociat, care era totodata si administrator al firmei falimentare.
Corect si conform prevederilor legii nr. 85 / 2006, insa nu cred ca asociatii au cerut deschiderea procedurii insolventei in cazul expus de dumneavoastra ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma ContSters154162 ContSters154162 Societate pe actiuni aflata in lichidare voluntara, cu lichidator ales. Au trecut doi ani(cred) si lichidatorul nu a reusit sa valorifice bunurile societatii; ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile la stat ale srl in momentul dizolvarii? sergiugrig sergiugrig Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, ce se ... (vezi toată discuția)