avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Omor si vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Omor si vatamare corporala din culpa

buna ziua,
fratele meu a fost implicat acum 2 ani si 2 luni intrun accident rutier ( a intrat cu masina intr-un copac de pe margine adrumului dupa ce i-a explodat un cauciuc) in urma cariua sotia lui a murit si un prieten (acum nu se mai poate numi asa) a fost ranit destul de grav (fractura la sold). Pana acum cateva zile a putut conduce cu o dovada de la conducere pe care o reinnoia la fiecare 30 de zile. sapt trecuta i-a fost refuzata prelungirea spunandu-i-se ca dosarul e la tribunal si ca urmeaza sa inceapa prcesul in februarie. s-a dus insotit de avocat la tribunal, s-a prezentat in fata unei instante care printre altele a intrebat avocatul partii vatamate daca are ceva de contestat la cererea de prelungire a dovezii de conducere- el a spus ca nu. astazi a fost informat ca instanta a dispus sa nu ii prelungeasa dovada de conducere.
intrebarea mea este:
-de ce acum trebuia sa se prezinte in fata unei instante pt aceasta dovada?
-de ce instanta a cerut parerea partii vatamate?
-se poate contesta aceasta decizie sau va trebui sa stea pe toata perioada procesului fara posibilitatea de a conduce (meseria il obliga sa conduca)?
-care sunt pasii urmatorii inceperiiprocesului.....presupun ca acum vorbim de un proces penal in care este acuzat de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa...si abia dupa ce se termina acest proces va incepe un altul cu partea vatamata pt daune..nu?
-ezista posibilitatea ca pedeapsa sa fie cu executare?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:18, 18 Ianuarie 2013
pai daca dosarul a ajuns la instanta atunci doar instanta ii putea da dovada.
e posibil orice, depinde de circumstantele in care s-a produs nenorocirea, daca se impaca si cu "prietenul" si poate scapa si cu suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada de conducere - refuzata de tribunal lory_cki lory_cki buna ziua, fratele meu a fost implicat acum 2 ani si 2 luni intrun accident rutier ( a intrat cu masina intr-un copac de pe margine adrumului dupa ce i-a ... (vezi toată discuția)
Accident sparco sparco Un prieten de-al meu a facut accident cu masina acum cateva zile. Avea in jur de 140 km/h si a intrat intr-o curba de 90 grade fara sa stie de ea(curba ... (vezi toată discuția)
Ucidere si vatamare din culpa - cine plateste daunele? lory_cki lory_cki Buna ziua, in urma unui accident rutier care a cauzat moartea unui pasager si vatamarea corporala grava a celuilalt pasager, s-a ajuns la proces prin care ... (vezi toată discuția)