avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident

Un prieten de-al meu a facut accident cu masina acum cateva zile.

Avea in jur de 140 km/h si a intrat intr-o curba de 90 grade fara sa stie de ea(curba nesemnalizata).Masina a intrat in derapaj si a intrat cu partea dreapta intr-un copac.

In masina erau 6 persoane.El si pasagerul din dreapta au scapat cat de cat teferi din cauza airbagurilor.

Cei din spate sunt mai grav. 2 sunt la Floreasca,unu operat la cap si altu in coma indusa.Ceilalti 2 sunt tot in spital dar nu sunt in stare grava.

Ce poate pati prietenul meu?Poate sa intre la puscarie?Cat timp va sta fara permis?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:37, 10 Iulie 2012
Greu de spus cat va sta fara permis,si parca la ce relatati dvstra aici nici nu pare acum o prioritate permisul,oricum risca dosar penal pentru vatamare corporala din culpa sau chiar ucidere din culpa in functie de consecinte.
Organul de cercetare penala face incadrarea de vatamare din culpa iar procurorul pe baza probelor si/sau expertizei tehnice da solutia de inceperea urmaririi penale sau de neincepere.
Pana la solutia de NUP soferului i se suspenda dreptul de a conduce, insa i se elibereaza dovada de circulatie pe care o poate reinnoi prin cerere la procuror. Daca se va da inceperea U.P. atunci i se va trimite dosarul in instanta in vederea judecarii.
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2012
avLeon, utilizator
Dupa parerea mea nu se pune problema ca solutia sa fie de NUP. Permisul se va anula dupa ce hotararea judecatoreasca devine definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caruta nesemnalizata Daniel71919 Daniel71919 Aseara am avut un accident intrand intr-o caruta nesemnalizata, avea doar un numar de inmatriculare pe care politistul il considera semnalizare pe timp de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima decedata - sofer ->0.94 mg/l aer expirat cryisty cryisty Salut ... As avea o intrebare mai lunga ... Cazul unui prieten -> Intr-o seara in jurul orei 23:00 , 5 tineri (dintre care 1 minor) , au plecat in afara ... (vezi toată discuția)
Am lovit o căruță nesemnalizată, ai cărei căruțași erau sub influența băuturilor alcoolice, și mi s-a ridicat permisul pentru două luni. cum mi-l pot recupera mai repede? Daniel71919 Daniel71919 Aseara am fost implicat intr-un accident cu o caruta nesemnalizata...avea doar un numar de inmatriculare. Eram aproape de iesirea din localitate din sens opus ... (vezi toată discuția)