avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident Rutier cu victima decedata - sofer ->0.94 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident Rutier cu victima decedata - sofer ->0.94 mg/l aer expirat

Salut ... As avea o intrebare mai lunga ... Cazul unui prieten -> Intr-o seara in jurul orei 23:00 , 5 tineri (dintre care 1 minor) , au plecat in afara localitatii intr-un sat la unchiul unuia din cei 5 . Acolo au consumat alcool toti inclusiv soferul , dupa care au plecat inapoi spre casa iar pe drum intr-o curba , soferul a adormit si a intrat intr-un parapet care la capat nu era indoit spre pamant ci pornea de la inaltimea farului masinii . Parapetul a strapuns masina prin dreapta pe la far ia fracturat celui din dreapta piciorul si bazinul , a rupt scaunul din dreapta strivindu-l pe cel din dreapta spate care a decedat , si a fracturat piciorul celui din mijloc spate (minorul) ... Cel din dreapta are peste 90 de zile de spitalizare iar minorul pana in 30 ... soferul a avut 0.94 in are expirat ... la ce pedeapsa sa se astepte ? ... poate scapa si cu suspendare ? ... VA MULTUMESC !
Ma indoiesc!!!!
Sa se bucure ca nu a fost arestat pana la acest moment.
{Prietenul" dvs. ar trebui sa se gandeasca mai intai, la victimele accidentului, intrucat, inafara raspunderii penale, care ii revine in calitate de cond. auto, mai are si obligatia despagubirilor civile .
si este adevarat ca in acest caz alcoolul anuleaza culpa ? ... la ce pedeapsa se poate astepta ?
Este vorba de un concurs de infractiuni,cea mai grava este ucidere din culpa,vatamare corporala din culpa si conducere in stare de ebrietate.Sansele sa scape cu o pedeapsa cu suspendare sunt foarte mici,dar cu un avocat foarte bun in asemenea cazuri nu se stie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
rares85, utilizator
In speta, suntem in prezenta unui concurs real de infractiuni, conducere sub influenta bauturilor alcoolice ,ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, in varianta agravata .
In atare situatie , avand in vedere urmarile imediate ale faptelor savarsite , se poate dispune arestarea preventiva.
Dupa pericolulozitatea invinuitul , se poate dispune pedeapsa cu inchisoarea, efectiv executata.

Insa, in raport de apararea organizata, de circumstantele atenuante, reale si personale invocate, se poate aplica, conform art.81 din Codul penal, suspendarea conditionata a executarii pedepsei si anularea permisului de conducere, conform art.54 din Codul penal.
Instanta de judecata va aprecia ca oportun acest mod de individualizare a pedepsei daca nu a existat , anterior, o pedeapsa mai mare de 6 luni, iar scopul punitiv si educativ al sanctiunii poate fi atins si fara privare de libertate.
(sansele sunt foarte reduse).
Totodata , poate fi dispusa suspendarea conditionata sub supraveghere.
Insa, avand in vedere datele expuse de dumneavoastra, apreciez ca se va aplica pedeapsa cu inchisoarea.

Mostenitorii se pot contitui parti civile, pana la citirea actului de sesizare , in fata instantei de judecata , acesta fiind rechizitoriul.
In etapa urmaririi penale , aceasta posibilitate nu este limitata in timp, iar cuantumul daunelor morale si materiale il veti preciza dumneavoastra, instanta de judecata urmand a analiza temeinica acestuia.

Pana la concurenta valoriii probabila (data de inscrisuri care atesta intinderea paubei suferinte, acestea putand fi facturi si chitante ), se poate institui o masura asiguratorie, un sechestru, asupra bunurilor mobile ale invinuitului sau inculpatului.


Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Calculare spor de pedeapsa mezgageza mezgageza cum se aplica sporul in urmatorul caz? conducerea autoturismului cu alcool,fara permis,parasirea locului accidentului,vatamare corporala din culpa....se aplica ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa si sase victime nedumerire??? nikolos nikolos LA ACCIDENT CU UCIDERE DIN CULPA SI SASE PLANGERI PE PARTE CIVILA CUM SE VA CONSIDERA SI APLICA ? 1]CELE SASE ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa ionut196 ionut196 Buna ziua , acum ceva timp am avut un accident auto soldat cu o victima decedata si alta ranita. Urmeaza sa fiu judecat pentru urmatoarele : -Ucidere din ... (vezi toată discuția)