avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calculare spor de pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calculare spor de pedeapsa

cum se aplica sporul in urmatorul caz? conducerea autoturismului cu alcool,fara permis,parasirea locului accidentului,vatamare corporala din culpa....se aplica o pedeapsa pt fiecare fapta,ramane pedeapsa cea mai grea plus o treime din celkelalte pedepse?
este infractiune continuata sau concurs de infractiuni?
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
mezgageza, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:20, 10 Iulie 2015
Este concurs ideal de infractiuni, caz in care se va stabili pedeapsa pentru fiecare infractiune in parte, iar daca sunt numai pedepse cu inchisoarea, se aplica pedeapsa cea mai grea, la care se adauga un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite. (daca se aplica si amenda, atunci socoteala se schimba, la fel se schimba socoteala daca vorbim de recidiva).
are sanse la suspendare? sanse sa fie judecat in stare de libertate? nu au arestat preventiv dar parchetul a contestat si luni va fi procesul... faptul ca sunt 6 persoane vatamate corporal mai agraveaza?
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
mezgageza, utilizator
Ca sa ii dea cu suspendare trebuie ca pedeapsa aplicata pentru concurs de infractiuni sa fie inchisoarea de cel mult 3 ani. Iar stabilirea pedepsei de face pe criterii de individualizare, circumstante atenuante, agravante, etc (desigur ca 6 persoane vatamate nu este un caz fericit, va avea de tras).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minimul si maximul special calafeteanu calafeteanu Buna seara .Va rog sa imi spuneti care este minimul special si maximul special intr/o incadrare a unei fapte penale,respectiv vatamare corporala grava 3/12 ... (vezi toată discuția)
Slutirea,pierderea vederii complet calafeteanu calafeteanu BUNA ZIUA.Am o discutie in contradictoriu cu un coleg de facultate,despre o speta juridica.Un recidivist,/avind recidiva de 3 ani /eliberat conditionat,se ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat Stefan2201 Stefan2201 Buna ziua, Persoana X are pe rol un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducere cu permis suspendat, primeste o dovada fara drept de ... (vezi toată discuția)