avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident Rutier cu victima decedata - sofer ->0.94 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident Rutier cu victima decedata - sofer ->0.94 mg/l aer expirat

Salut ... As avea o intrebare mai lunga ... Cazul unui prieten -> Intr-o seara in jurul orei 23:00 , 5 tineri (dintre care 1 minor) , au plecat in afara localitatii intr-un sat la unchiul unuia din cei 5 . Acolo au consumat alcool toti inclusiv soferul , dupa care au plecat inapoi spre casa iar pe drum intr-o curba , soferul a adormit si a intrat intr-un parapet care la capat nu era indoit spre pamant ci pornea de la inaltimea farului masinii . Parapetul a strapuns masina prin dreapta pe la far ia fracturat celui din dreapta piciorul si bazinul , a rupt scaunul din dreapta strivindu-l pe cel din dreapta spate care a decedat , si a fracturat piciorul celui din mijloc spate (minorul) ... Cel din dreapta are peste 90 de zile de spitalizare iar minorul pana in 30 ... soferul a avut 0.94 in are expirat ... la ce pedeapsa sa se astepte ? ... poate scapa si cu suspendare ? ... VA MULTUMESC !
Da, este unui concurs real de infractiuni:
- conducere sub influenta bauturilor alcoolice:
-ucidere din culpa :
- vatamare corporala din culpa, in varianta agravata .

In aceasta situatie, nu va putea scapa cu suspendare mai mult ca sigur, dar se poate dispune si arestarea preventiva.
La proces se poate lua in considerare ca soferul a comis infractiunile respective in timpul liceului iar in prezent este student la o facultate ? Nu are antecedente penale sau alte probleme cu politia ...
Da, cele amintite mai sus de dumneavoastra reprezinta circumstante atenuante judiciare, retinute de art.74 din Codul penal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare spor de pedeapsa mezgageza mezgageza cum se aplica sporul in urmatorul caz? conducerea autoturismului cu alcool,fara permis,parasirea locului accidentului,vatamare corporala din culpa....se aplica ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa si sase victime nedumerire??? nikolos nikolos LA ACCIDENT CU UCIDERE DIN CULPA SI SASE PLANGERI PE PARTE CIVILA CUM SE VA CONSIDERA SI APLICA ? 1]CELE SASE ... (vezi toată discuția)
Omor din culpa Vali30 Vali30 Varu meu este acuzat de omor din culpa a condus sub influenta alcoolului si pasajerul din dreapta a decedat. Intrebarea mea este ; Se tine cont ca alcoolu in ... (vezi toată discuția)