avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concediu crestere copil - promovare profesionala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concediu crestere copil - promovare profesionala

buna ziua.
sunt economista la spital si din anul 2008 pana in august 2012 am fost in concediu de crestere copil (pt. doi copii, concediul pt al doilea copil l.am luat in prelungirea primului concediu). Din august 2012 m.am intors la serviciu, avand incadrarea de economist II. As vrea sa stiu daca perioada cat am fost in crestere copil este luata in considerare la trecerea intr.un grad superior? Dar la acordarea sporului de vechime in munca? Ma poate ajuta careva cu vreun raspuns?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:22, 18 Ianuarie 2013
Potrivit legislatiei in vigoare la data revenirii din CCC, perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.
prevederea asta o stiam, dar nu stiu daca se aplica pentru concediile de crestere copil luate inainte de 2012 sau la cele de dupa 1 ianuarie 2012?
si vechimea este luata in considerare doar la calculul sporului de vechime sau si la promovarea in grad?
pentru orice promovare in grade profesionale se face din 3 in 3 ani , in functie de performantele profesionale individuale , apreciate cu calificativul foarte bine , cel putin 2 ori in ultimii aniş deci concluzia este , ca nu puteti fi promovata in grad, decat dupa 3 ani de la revenirea la servici
pana sa ne dam cu capetele de pereti, ne spuneti si noua un secret? :secret:
sunteti functionar public sau personal contractual?
functionar public

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil - promovare grad s_mari s_mari perioada concediului de crestere copil pana la 2 ani se considera vechime in grad profesional pt functionarul public? (vezi toată discuția)
Calcul vechime în gradul profesional al funcției publice. Deeaedu Deeaedu Buna ziua, sunt funcționar public in cadrul unui minister și am următoarea problema: In mai 2011 am promovat in gradul principal, fiind gravida in 6 luni. ... (vezi toată discuția)
Promovare grad profesional după ccc George912203 George912203 Am fost angajata în anul 2017 în cadrul unei instituții publice ca inspector debutant, în anul 2018 am promovat în gradul de asistent. În anul 2021 am ... (vezi toată discuția)