avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare grad profesional după CCC
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare grad profesional după CCC

Am fost angajata în anul 2017 în cadrul unei instituții publice ca inspector debutant, în anul 2018 am promovat în gradul de asistent. În anul 2021 am rămas însărcinată, suspendarea raportului de serviciu făcându-se cu data de 26 12 2021.la revenire în septembrie 2023 am dorit promovarea în gradul principal. Am fost refuzata din 2 motive:vechimea din cei doi ani se ia în considerare doar la pensie nu pentru promovare și faptul ca nu am raport de evaluare în ultimii doi ani. E legal sau nu?
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2023
George912203, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:33, 3 Octombrie 2023
Potrivit art. 22 alin. (2) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) si art. 6 constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.

Asadar, perioada concediului pentru cresterea copilului constituie vechime in serviciu si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea. Pe cale de consecinta, aceste perioade vor fi luate in calcul si la acordarea gradiatilor precum si la orice alt drept care se acorda in functie de vechimea in munca/serviciu.

Sunteti functionar public sau personal contractual?
Funcționar public
Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în grad profesional, funcționarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
a) să aibă cel puțin 3 ani vechime în gradul profesional al funcției publice din care promovează;
b) să fi obținut un număr minim de credite prin participarea la programe de formare, de perfecționare, seminare, conferințe, schimburi de experiență sau vizite de studiu, în condițiile legii sau să fi urmat o formă de perfecționare profesională cu durata de minimum 30 de ore în ultimii 3 ani de activitate;
c) să fi obținut cel puțin calificativul „bine“ la evaluarea performanțelor individuale în ultimii 2 ani de activitate;
d) să nu aibă o sancțiune disciplinară neradiată în condițiile legii.

Evaluarea performanțelor profesionale individuale se realizează pentru toți funcționarii publici care au desfășurat efectiv activitate, minimum 6 luni, în anul calendaristic pentru care se realizează evaluarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am obținut ultima promovare in 2020, pe studii superioare. am ... oprat oprat Am obținut ultima promovare in 2020, pe studii superioare. Am evaluare pe anul 2020 cu fb, pe 2021 mi-am cerut fisa de evaluare pt ca nu este la dosar, deși ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intrebarea mea este cand poate promova in grad profesional ... sorinahetes sorinahetes Buna ziua, intrebarea mea este cand poate promova in grad profesional imediat superior celui detinut, un functionar public revenit in MAI 2019 din concediul ... (vezi toată discuția)
Buna seara! intrebarea mea este legata de promovarea profesionala ... Andreea Ruiu Andreea Ruiu Buna seara! Intrebarea mea este legata de promovarea profesionala a functionarului public. Am fost angajata in cadrul unei primarii din octombrie 2015 ca si ... (vezi toată discuția)