avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am obținut ultima promovare in 2020, pe studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am obținut ultima promovare in 2020, pe studii superioare. Am ...

Am obținut ultima promovare in 2020, pe studii superioare. Am evaluare pe anul 2020 cu fb, pe 2021 mi-am cerut fisa de evaluare pt ca nu este la dosar, deși am aut activitate 3 luni si câteva zile, pana sa intru in concediu de risc maternal.
Acum la revenirea in cadrul serviciului, urmeaza sa se împlinească cei 3 ani… pot promova in grad ? (Cei de la serviciu susțin ca nu, deoarece revin din ccc)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:55, 6 Iulie 2023
Perioada concediului pentru creșterea copilului constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul foarte bine, cel puţin de două ori în ultimii 3 ani în care acesta s-a aflat în activitate, de către o comisie desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte şi sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.

Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în grad profesional, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) să fi obţinut un număr minim de credite prin participarea la programe de formare, de perfecţionare, seminare, conferinţe, schimburi de experienţă sau vizite de studiu, în condiţiile legii sau să fi urmat o formă de perfecţionare profesională cu durata de minimum 30 de ore în ultimii 3 ani de activitate;
c) să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea performanţelor individuale în ultimii 2 ani de activitate;
d) să nu aibă o sancţiune disciplinară neradiată.


Suspendarea raportului de serviciu în vederea beneficierii de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani (…), constituie vechime în gradul profesional al funcţiei publice de execuţie pe care o deţineţi, astfel că în situaţia în care la revenirea din acest concediu aveţi cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovaţi puteţi promova la un concurs de promovare în grad profesional, sub condiţia îndeplinirii în mod cumulativ şi a celorlalte condiţii prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, intrebarea mea este cand poate promova in grad profesional ... sorinahetes sorinahetes Buna ziua, intrebarea mea este cand poate promova in grad profesional imediat superior celui detinut, un functionar public revenit in MAI 2019 din concediul ... (vezi toată discuția)
Promovare grad profesional după ccc George912203 George912203 Am fost angajata în anul 2017 în cadrul unei instituții publice ca inspector debutant, în anul 2018 am promovat în gradul de asistent. În anul 2021 am ... (vezi toată discuția)
Buna seara, as vrea știu daca, pentru a promova în grad la ... alain.delon alain.delon Buna seara, as vrea știu daca, pentru a promova în grad la o instituție de stat, neavând in momentul de față anii de experiență în studiile absolvite ... (vezi toată discuția)