avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna seara! Intrebarea mea este legata de promovarea ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna seara! Intrebarea mea este legata de promovarea profesionala ...

Buna seara! Intrebarea mea este legata de promovarea profesionala a functionarului public. Am fost angajata in cadrul unei primarii din octombrie 2015 ca si consilier debutant, iar la un an am fost incadrata ca si consilier asistent. In aprilie 2016 am intrat in perioada de crestere a copilului si am stat pana in aprilie 2019.Pana in acest moment am lucrat aproximativ 27 de luni ca si consilier asistent in afara perioadei de crestere a copilului.Intrebarea mea este cand pot sustinte examenul de promovare in treapta. Fac o mare mentiune, ca alte 2 colege au fost angajate in aprilie 2016 incadrate la fel ca si debutant, apoi in aprilie 2017 au fost incadrate ca si asistent, apoi au intrat in concedii de crestere a copilului in 2019.Deci practic am fost angajata inaintea lor si am intrat in concedii de crestere a copilului in perioade diferite.Aceste 2 colege pot sustine examentul de promovare iar eu nu.Raspunsul celor de la personal a fost ca eu am fost angajata pe legea veche si nu s a luat in considerare ca si vechime concediul iar colegelor li s a luat in considerare la vechime.Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:15, 1 Ianuarie 2021
Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în grad profesional, funcționarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
a) să aibă cel puțin 3 ani vechime în gradul profesional al funcției publice din care promovează;
b) să fi obținut un număr minim de credite prin participarea la programe de formare, de perfecționare, seminare, conferințe, schimburi de experiență sau vizite de studiu, în condițiile legii sau să fi urmat o formă de perfecționare profesională cu durata de minimum 30 de ore în ultimii 3 ani de activitate;
c) să fi obținut cel puțin calificativul „bine“ la evaluarea performanțelor individuale în ultimii 2 ani de activitate;
d) să nu aibă o sancțiune disciplinară neradiată .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, intrebarea mea este cand poate promova in grad profesional ... sorinahetes sorinahetes Buna ziua, intrebarea mea este cand poate promova in grad profesional imediat superior celui detinut, un functionar public revenit in MAI 2019 din concediul ... (vezi toată discuția)
Promovare grad profesional după ccc George912203 George912203 Am fost angajata în anul 2017 în cadrul unei instituții publice ca inspector debutant, în anul 2018 am promovat în gradul de asistent. În anul 2021 am ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad profesional consilier juridic mimoza93 mimoza93 Cand poate promova un consilier juridic cu grad profesional principal, numit in aprilie 2012, tinand cont ca in perioada aprilie 2010 – martie 2012 a ... (vezi toată discuția)