avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil pt PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil pt PFA

Din iulie 2012 detin un Pfa sistem real. As dori sa stiu daca am dreptul la indemnizatia pt copil, avand in vedere ca inca la casa de pensii nu am cotizat, mi s-a spus de la finante sa astept 1 an si in functie de venitul realizat voi cotiza. Nu sunt insarcinata inca, dar avem in plan lucrul acesta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: kammi , utilizator 19:24, 18 Ianuarie 2013
1. - Puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole.
- Activitatea de PFA este o activitate independenta.

2. - Indemnizatia pentru CCC nu este conditionata de plata impozitelor si a contributiilor ci numai de obtinerea de venituri profesionale impozabile (asa cum am spus mai sus).
- Asadar puteti sa puneti planul in aplicare.
Va multumesc mult pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire indemnizatie de copil silvimiha silvimiha Buna ziua! Intrebarea mea este: nu sunt angajata,dar vreau sa platesc darile catre stat din mana timp de un an,minimum pe economie.In ... (vezi toată discuția)
P.f.a. si concediul de crestere a copilului cristilaur cristilaur O doamna titulara PFA (insarcinata) care isi plateste impozit pe venit la fisc si taxe de sanatate poate sa beneficieze de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ioanaraluca88 ioanaraluca88 In prezent nu am un loc de munca, dar in ultimii doi ani am realizat venituri impozabile, fiind angajata. Din noiembrie 2015 nu mai sunt angajata, si nu am ... (vezi toată discuția)