avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundatie apartamente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundatie apartamente

am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, de abia cand apa a inceput sa curga la vecinul de jos s-a constatat infundarea coloanei de scurgere; aceasta coloana a mai creat probleme in ultimele luni fiind infundata la un etaj inferior, acum s-a infundat exact deasupra scurgerii vecinului de sub apartamentul meu; mie mi-a inundat bucataria, holul si o camera, parchet umflat, pereti uzi, dar vecinului de jos i-a inundat tavanul si peretii (este mult mai rau decat la mine). Cine este responsabil atunci cand se infunda o colana de scurgere? Cine trebuie sa suporte lucrarile de reparatii in apartamentele noastre? Care este raspunderea mea in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:33, 21 Ianuarie 2013
Este foarte important ca locatarii sa fie atenti la felul cum se produce scurgerea si sa ia masurile de siguranta din timp, astfel nu s-ar mai ajunge la situatii de genul acesta.
Oricine poate sesiza ca nu se mai scurge apa normal.
Fie incearca sa-si desfunde chiuveta cu mijloace proprii, fie, daca nu este posibil, cheama un instalator.
Deci pana la urma e vorba de cum se implica fiecare in aceasta poveste din care poate iesi pagubit sau poate evita necazul.
Si, oricum, vina nu este a proprietarului care nu locuieste in apartament. Sunt mii, zeci de mii de cazuri, cu apartamente lasate nelocuite de proprietarii lor care sunt plecati si locuiesc in alta parte. Singura lor datorie este sa lase cheia cuiva care se poate deplasa repede la apartament si un numar de telefon la administrator pentru contact.
Adam Grecu a scris:


Unii dintre proprietari si-au montat pe conducta de evacuare a apei menajere, clapete de sens, fiind protejati astfel de inundatie...


Mitul ca montarea de valve antiretur salveaza proprietarul a fost spulberat de realitate
In cazul colmatarii instalatiei parte comuna beneficiarul valvei este protejat de riscul refularii returului ,dar are toate sansele sa ii fie cauzate prejudicii apreciabil mai mari prin inundarea tavanelor
Ramane obligatia proprietarilor sa urmareasca modul de montare a aparatelor ,buna functionare a instalatiilor si sesizarea la timp a eventualelor zgomote sau indicii care prevestesc iminenta producerii colmatarii si inundatiilor
Una dintre cauzele frecvente ,in special la inundatiile cauzate la instalatia aferenta bucatarii ,o reprezinta montarea si de masini de spalat rufe,instalatorii motivand inundatiile prin diferenta insuficienta a diametrului instalatiei de preluare ape reziduale,datorita materialelor din care este facuta instalatia,etc

Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2013
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii despagubiri mayam mayam In urma cu 3 saptamani am inundat vecina de la parter. Inundatia nu a fost provocata de mine, ci de o teava comuna infundata. Acum vecina doreste sa ma cheme ... (vezi toată discuția)
Scurgerea infundata ContSters233635 ContSters233635 ASOCIATIA are drept sa puna sigiliu la apometre sa le citeasca,dau indexsul la ASOCIATIE dar am avut o problema in casa mi sa infundat scurgerea la bucatarie ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei de proprietari vinovat de inundatia produsa in apartamentul de la parterul blocului? relav_2010 relav_2010 Buna ziua. Locuiesc la parterul blocului (p+4), construit in 1964. Deoarece absenez din tara, am imputernicit notarial o persoana care tine legatura cu ... (vezi toată discuția)