avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... eleva gravida
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

eleva gravida

Sunt eleva in clasa a XI a la liceu , forma zi. si sunt insarcinata in luna a4a. Pot fi exmatriculata sau sactionata datorita sarcinii? Pot sa-mi continui studiile in continuare daca starea mea de sanatate imi permite?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:09, 18 Ianuarie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu cunosc ca in legea educatiei sa fie prevazuta o sanctiune pentru elevele care raman gravide.

2. - Ce va pot spune este ca daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) frecventati, fara intrerupere, cursurile de zi ale liceului veti putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani in suma de 600 lei lunar.
- La aceasta se mai adauga si alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar.
- Intreruperile frecventei sunt admise numai daca se datoreaza unor motive medicale.

3. Asadar nu va faceti griji decat de sanatatea dvs. si a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie crestere copil eleva EvelyneEve EvelyneEve Sunt eleva in clasa a XI-a la un liceu particular. Particip la cursuri cu frecventa redusa. Am 20 de ani si sunt insarcinata . As dori sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)
Maternitate violetacrina violetacrina as dorii sa stiu daca fica mea care este eleva in clasa a 12 a si care este insarcinata dar care de fapt este exmatriculata din scoala din cauza apsentelor ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului omama2 omama2 Sunt 19 ani, copilul meu a nascut in Mai 2012, iar eu am lasat scoala in clasa XII-a, in 2010 Octombrie din cauza insarcinarii si nu am putut sa finalizez ... (vezi toată discuția)