avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... conexare?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

conexare?

Ma aflu în următoarea situaţie: din luna decembrie 2008 am un proces cu instituţia in care lucrez pentru anularea unei mustrări scrise; acum, trebuie să ma adresez din nou instanţei pentru modificarea calificativului primit la evaluarea anuală. Avându-se în vedere faptul ca între cele două cauze există conexitate, nu cred că are rost ca ele să fie discutate separat. Nu stiu însa care este procedura privind conexarea. Trebuie sa depun mai întai si a doua actiune şi la următorul termen sa fac cerere de conexare sau pot să solicit conexarea dosarelor odată cu depunerea acestei a doua actiuni?

Si dacă se mai poate : pot solicita instantei anularea calificativului satisfăcător şi acordarea calificativului foarte bine?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:24, 19 Februarie 2009
Nu cred ca intre cele doua cauye exista o strinsa legatura care sa impuna co nexiunea deoarece obiectul lor este diferit respectiv plingere impotriva aplicarii unei masuri disciplinare si plingere impotriva acordarii unui calificativ necorespunyator. Oricum trebuie sa formulati actiune separata si pentru cea de a doua situatie
Daca ati primit mustrarea pe parcursul anului 2008, atunci este evidenta legatura, deoarece evaluarea vizeaza intreg anul 2008.

Puteti sa va completati prima actiune cu un nou capat de cerere sau puteti introduce o noua actiune; exceptia de conexitate este reglementata de art. 164 Cod procedura civila si se invoca in fata instantei sesizata ulterior, la prim termen.
Gabriela Pintea a scris:

Daca ati primit mustrarea pe parcursul anului 2008, atunci este evidenta legatura, deoarece evaluarea vizeaza intreg anul 2008.

Puteti sa va completati prima actiune cu un nou capat de cerere sau puteti introduce o noua actiune; exceptia de conexitate este reglementata de art. 164 Cod procedura civila si se invoca in fata instantei sesizata ulterior, la prim termen.

Mustrarea am primit-o în cursul anului 2008. Nu stiu cum să procedez în cazul completării primei actiuni cu un nou capăt de cerere şi va rog să mă ajutaţi. Este suficient să adresez presedintei instantei de contencios administrativ sau să depun la Registratura Tribunalului o cerere prin care să solicit completarea acţiunii cu un nou capăt de cerere, adică, anularea calificativului satisfăcător şi acordarea calificativului Foarte bine? Cum imi pot motiva în drept această cerere?
Vă multumesc.
:offtopic: Interventie moderator
@ radu_al
Nu mai adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

PS
Instanta poate anula actul prin care s-a facut evaluarea, dar nu se poate substitui unui angajator pentru a acorda calificativul foarte bine unui angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare radu_al radu_al funcţionarul public nemulţumit de calificativul acordat la evaluarea anuala, poate solicita instantei să dispună anularea calificativului stabilit de ... (vezi toată discuția)
Schimbare treapta de salarizare ines94 ines94 Daca in luna ianuarie 2008 am primit in cadrul comisiei de disciplina ^ mustrare scrisa^ mai pot sa cer sa trec la alta categorie de salarizare? In Statutul ... (vezi toată discuția)
Ajutor ucsena ucsena buna seara nu am primit salariul pe ultimile 2 luni,concediul de odihna pe ultimii 3ani,cand am adus la cunostinta ca vreau sa plec, verbal,am fost obligat sa ... (vezi toată discuția)